Preminula glumica iz Zvezdanih staza Nišel Nikols

NOVI MEKSIKO – Čuvena američka glumica Nišel Nikols, najpoznatija po ulozi Niote Uhure u popularnom ostvarenju „Zvezdane staze“, preminula je u subotu u svojoj 89. godini, prenosi Gardijan.

Nikols je stekla svetsku slavu svojom ulogom Uhure, pri čemu je veliki uticaj imala u stvaranju nove ere za televiziju 60-ih godina.

Njen sin, Kajl DŽonson, objavio je njenu smrt u nedelju preko Fejsbuka, navodeći da je slavna glumica preminula u subotu u 89. godini, u Novom Meksiku.

„Njeno svetlo, poput drevnih galaksija koje se sada prvi put vide, ostaće nama i budućim generacijama da uživamo, učimo i crpimo inspiraciju“, rekao je DŽonson.

Nikols će ostati upamćena po ulozi u naučno-fantastičnoj avanturističkoj seriji, a je karijeru započela kao plesačica i pevačica u nočnim klubovima.

Američki predsednik DŽo Bajden odao je počast glumici, rekavši da je ona „razbila stereotipe“

„Naša nacija oseća veliku zahvalnosti i dug prema inspirativnim umetnicima poput Nišel Nikols, koji nam iznova pokazuju budućnost u kojoj su jedinstvo, dostojanstvo i poštovanje kamen temeljac svakog društva“, rekao je Bajden.

Originalne „Zvezdane staze“ premijerno su prikazane na NBC-u 8. septembra 1966.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar