Preminuo glumac iz ‘Boljeg života’, tužnu vest potvrdila slomljena supruga

Glumac Zinaid Miki Memišević, najpoznatiji po ulozi u seriji „Bolji život“, preminuo je u subotu 7. januara u 72. godini života, a tužnu vest na društvenim mrežama potvrdila je njegova supruga Žanka.

„26.4. 1950. – 7.1.2023. Volim te, dragi moj Miško“, napisala je Žanka uz fotografiju svog supruga i emotikon slomljenog srca.

Glumac je preminuo u Kanadi gde je živeo dugi niz godina. Iza njega su brojne pozorišne, televizijske i filmske uloge. Rođen je u Sarajevu 26. aprila 1950. godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Minje Dedića. Bio je i glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, a predavao je i dikciju u 13. beogradskoj gimnaziji.

Memišević će ostati upamćen po ulogama u popularnim ostvarenjima kao što je „Bolji život“, gde je glumio Piletovog (Milorad Mandić Manda) rođaka, „Dosjeu X“, seriji „Pozorište u kuće“. Glumio je i u stranom hitu „Da Vinčijev kod“.

Devedesetih godina sa suprugom i dve ćerke preselio se u Kanadu, tačnije u Vankuver, gde je i preminuo. Pre nekoliko godina u intervjuu za srpski Danas progovorio je o životu u Kanadi.

– Kanadu je lako uporediti s bivšom pokojnom državom. Ima hiljadu stvari koje ne valjaju, ali deset hiljada koje valjaju – rekao je glumac za „Danas“, a na pitanje ima li želju za povratkom na tlo nekadašnje države odgovorio je: – Kad su me iščupali jednom, mogu me sad bacati gde god hoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumacpreminuo
Komentari (0)
Dodaj komentar