Preminuo legendarni pevač narodne muzike (video)

Makedonski pevač narodne muzike Đorđe Želčeski preminuo je danas u Beogradu, u 82. godini.

Želčeski je živeo u Beogradu sa suprugom Kevser Selimovom, sa kojom je i nastupao od 1971. godine. U braku su dobili ćerku Anu, koja im je podarila unuku.

Đorđe je bio izuzetno talentovan, možda jedini u diskografsko- estradnom svetu sa četiri diplome: muzička škola (radio pevač i svirač nekoliko instrumenata), srednja medicinska škola (sanitarni tehničar i laborant), viša pedagoška škola (pedagog) i PMF (nastavnik hemije).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Đorđe Želčeskipevacpreminuo
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Dr Milanče Mitovski

    A SEGA PEJ NA ANGELITE! Počina ušte eden peač bez konkurencija na svojot žanr na makedonskite narodnite pesni. Ostavuva za sebe mnogu dobri muzički tvorbi so svojata Kevser Selimova. Nivnite pesni se makedonski i peani na makedonski jazik, a se slušani sekade na Balkanot. Sočuvstvo na semejstvoto na Želčevski, koe izgubi člen, a obožavatelite na negovite pesni zaedno so Kevser ostanuvaat za na vek bez nego. Po nataka neka pee na angelite. Sočuvstvo! LAŽI, LAŽI VERE Laži, laži Vere, Laži, kogo lažiš, Samo mene Vere , Nemoj da me lažiš. Jas si imam Vere, Lele, jas si imam, Jas si imam Vere, Do tri bolesti. Prva bolest Vere, Lele, prva bolest, Prva bolest Vere- Strumički meani. Vtora bolest Vere, Lele, vtora bolest, Vtora bolest Vere- V tugina će odam. Treta bolest Vere, Lele, treta bolest, Treta bolest Vere- Izgorev za tebe.

  • Oli

    Omiljeni duet Želčeski – Selimova. Polako odlaze najbolji..

  • Boki

    Slava mu i hvala…