Prodajna izložba “Umetnici umetnicima” sutra u Konaku kneginje Ljubice

BEOGRAD – Izložba umetničke kolekcije asocijacije “ArtLink” pod nazivom “Umetnici umetnicima” biće otvorena sutra uveče u Konaku kneginje Ljubice i trajaće do 13. decembra.
Projekat je nedavno predstavljen u Kulturnom centru Novog Sada, a u narednih nedelju dana moći će da ga pogleda publika u Beogradu, sa ciljem da se podrže mladi muzički i likovni talenti.
Radovi grupe autora poznatih domaćih slikara, umetnika srednje i mlađe generacije okupljeni su u okviru humanitarne inicijative „Umetnici umetnicima”, kojom ArtLink spaja umetnike različitih oblasti i generacija, iz Srbije i regiona.
„U ovo veoma nesigurno vreme, u kome su umetnost i umetnici duboko pogođeni posledicama pandemije, jer nisu u mogućnosti da svoj rad predstave i uspostave komunikaciju sa publikom na način na koji su to ranije činili, “ArtLink” kreira novu platformu i fond “Umetnici za umetnike”, objasnila je umetnički direktor i osnivač “ArtLink” asocijacije, pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković.
Na postavci će biti predstavljeni radovi likovne i primenjene umetnosti kao što su umetničke keramike, nakit, mozaik, karikature.
Svoja dela izlažu sledeći umetnici: Danica Basta, Mario Điković, Budimir Dimitrijević, Marija Dokmanović, Ana Đapović, Ivana Martić, Jelena Milić, Jelena Milošević Jovanović, Una Novosel, Zorica Obradović Lončar, Simona Pavlović, Miona Stefanović, Jakša Vlahović, Marija Zdravković i Nikola Žigon.
Novu prodajnu izložbu humanitarnog karaktera zajednički organizuju Muzej grada Beogada i Konak kneginje Ljubice.
Od prodaje slika deo novca ide u fond ArtLink asocijacije koja podržava mlade muzičke talente i vizuelne umetnike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar