Producenti predstave Koštana: Prijava protiv Boža Vreće

Producenati pozorišne predstave „Koštana“ saopštili su danas da je umetnik i glavni glumac u predstavi Božo Vrećo „samovoljno i neprofesionalno napustio projekat“, te da će zbog toga protiv njega pred nadležnim organima biti podneta prijava zbog nanete štete.

Kako se navodi u saopštenju koje su potpisali producenti pozorišne predstave „Koštana“ Centar za kulturu Tivat, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, Božo Vrećo je odustajanjem od predstave „grubo prekršio prihvaćen i potpisan ugovor po više članova“.

„Svojim delovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionilaca u predstavi i doveo u pitanje realizaciju projekta“, piše u saopštenju.

Pored prijave zbog nanete štete, produkcijski tim će tražiti i zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca.

„Uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreće, te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrdjenih repriznih izvodjenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom će obezbediti potrebne uslove za realizaciju premijere“, piše u saopštenju.

Rad na predstavi „Koštana“ u režiji Kokana Mladenovića počeo je 20. juna u Novom Sadu, u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Srpskog narodnog pozorišta.

Pevač Božo Vrećo bio je predvidjen da tumači glavnu ulogu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Avetni Todor

    Gde je donja granica uništavanja srpskog kulturnog blaga? Zar da osoba koja ni sama ne zna šta je ili ko da bude glavni ženski lik? Što se njega tiče, može mu se ali ko normalan finansira ovakve gluposti? Sa kojim pravom Kokan urniše srpsku kulturu? Kao reditelj je nula ali kao Srbin čini se da je jednako vredan kao sav njegov stvaralački opus. Jad i tuga moja Srbijo…