Produžen regionalni konkurs “Mladi balkanski dizajneri” do 1. februara

BEOGRAD – Poznati regionalni konkurs “Mladi balkanski dizajneri” produžava se do 1. februara, zbog odlaganja 60. izdanja Međunarodnog sajma nameštaja “Salone del Mobile.Milano”, koji će se održati od 7. do 12. juna 2022, saopštilli su iz “Mikser” festivala u Beogradu, koji će na jesen predstaviti buduće nagrađivane radove.

Direkcija novog izdanja navedenog regionalnog konkursa “Young Balkan Designers 2022” poziva mlade dizajnere i druge kreativce širom Balkana i bivše Jugoslavije, do 35 godina starosti, da do 1. februara prijave svoja rešenja kao odgovor na ovogodišinju temu „Life Hacks“.

Poziv važi za pojedince i timove iz Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Prema pravilima konkursa, svaki učesnik može da prijavi više projekata popunjavanjem nove elektronske prijave.

“Odlaganje manifestacije za jun obezbediće prisustvo izlagača i profesionalaca iz inostranstva što je oduvek i bila jedna od naših jačih strana, a takođe će dati vremena učesnicima da što detaljnije isplaniraju svoje učešće na sajmu s obzirom na to da procesi od koncepta do konačne instalacije zahtevaju višemesečne pripreme”, rekla je Maria Poro, predsednica manifestacije “Salone del Mobile. Milano”.

Internacionalni žiri čine Markus Fairs, osnivač i glavni urednik dizajnerskog portala “Dezeen.com” iz Velike Britanije, alumnisti platforme “Young Balkan Designers”, ostvareni mladi autori – Ana Kraš (višestruko talentovana umetnica i dizajnerka iz Srbije koja radi i živi u SAD), Vaso Asfi i Lukas Angelou – dizajnerski tandem “StudioLav” iz Grčke sa uspešnom karijerom u Velikoj Britaniji, Jovana Zang, suosnivač nagrađivanog dizajnerskog kolektiva “Pinwu” u Kini, i Denis Leo Hegic, dizajner i kustos Berlinske neformalne umetničke scene, kao i virtuelnog muzeja “Museum of Now”.

Konkursom se traga za inventivnim i duhovitim dizajnerskim rešenjima, projektima, predmetima, konceptima, uslugama, scenarijima i izumima koji doprinose zdravom načinu života.

Dizajneri mogu dostaviti inovativna rešenja za nameštaj, osvetljenje, elemente enterijera, predmete za svakodnevnu upotrebu, inovacije urbanog baštovanstva, kancelarijski materijal, školsku opremu, kućni pribor, tekstil, zaštitnu opremu, modnu odeću, urbane servise, dizajnerske usluge i drugo, navodi se u zvaničnom saopštenju “Salone del Mobile.Milano”.

Izabrane pobednike takmičenja Young Balkan Designers 2022 očekuje nagrada u vidu učešća na međunarodnoj smotri talenata „Salone Satellite“ na značajnom svetskom dizajnerskom događaju – Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu 2022.

Nakon svetske premijere nagrađeni radovi biće predstavljeni domaćoj i regionalnoj publici u Beogradu početkom oktobra 2022, na Mikser festivalu, jednom od najznačajnijih regionalnih manifestacija kreativnosti i društvenih inovacija.

Detaljnije o konkursu zainteresovani mogu pročitati na sajtu „https://ybd.mikser.rs“ , dok se formular za prijavu može preuzeti sa linka „https://ybd.mikser.rs/form“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar