Prvi festival Beogradske filharmonije od 2. do 13. februara

BEOGRAD – Beogradska filharmonija pokreće svoj prvi festival koji će se održati od 2 do 13. februara, u okviru koga je planirano čak 10 nastupa različitih ansambala u filharmonijskoj sali.

Šef-dirigent Gabrijel Felc i Filharmonija ponovo će biti na okupu, a pored orkestra publika će moći da čuje i filharmoničare okupljene u zanimljivim kamernim sastavima.

„Ne može korona toliko da ograniči broj ljudi u sali, koliko mi možemo da odsviramo koncerata za našu publiku“, rekao je direktor Ivan Tasovac, a navodi se u saopštenju Filharmonije.

Kako je rekao, zbog nagomilanog programa koji čeka da bude izveden, sada najavljuju prvi, a nadaju se i poslednji festival Beogradske filharmonije koji nastaje u ovakvim okolnostima.

„Svi želimo da se vratimo u redovnu koncertnu sezonu bez ikakavih ograničenja i da nam na festivale dolazi publika iz celog sveta, a do tada ćemo da prkosimo situaciji, kao i do sada, vrlo odgovorno“, dodoa je Tasovac.

Gabrijel Felc priprema sa orkestrom dva programa koja će biti izvedena u šest termina.

Najpre će to biti Veče Mendelsona (4 – 6. februara), a dela Stravinskog, Malera i Šuberta zatvaraju festival (11 – 13. februara).

Od kamernih sastava publika će imati priliku da čuje neobični duet harfe i oboe u delima francuskih impresionista (2. februar), zatim kombinaciju duvača i gudača u kompozicijama Betovena i Šostakoviča (3. februar), klavirski trio sa violinom i violončelom Bramsa i Mendelsona (9. februar), i gudački kvartet uz muziku Betovena i Mocarta (10. februar).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar