Radoš Bajić: Snimanje filma „Heroji Halijarda“ u Takovu

GORNJI MILANOVAC – Određene scene filma „Heroji Halijarda“, o akciji Jugoslovenske vojske u otadzbini ali i lokalnog stanovništva u kojoj je, 1944. godine, spašeno 512 savezničkih pilota, biće snimljene kod crkve brvnare u Takovu, saopštili su producenti.

Scenografija potrebna za snimanje novih kadrova filma dospela je na opredeljena mesta, a avioni nadleću Pranjane i Takovo, uvežbavajući sletanje na zemljani aerodrom.

„Posle 50 dana snimanja koje smo završili prošle godine na lokacijama širom Srbije, ekipa „Contrast studios“, koja snima igrani film „Heroji Halijarda“ i TV seriju „Vazdušni most“, ovih dana se seli na obronke Suvobora, na mesta gde se pre 78 godina i odvila operacija ‘Halijard’, najveća akcija spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva“, rekao je reditelj filma, Radoš Bajić.

On je dodao da će snimnjanja biti obavljena u Pranjanima, Takovu, Laušićima, Družetićima i Brajićima, do kraja jula.

Prema njegovim rečima, projekat „Halijard“ najveći je filmski projekat koji se poslednjih godina realizuje u srpskoj kinematografiji!

„Rekao bih da smo na najboljem putu da stvorimo uzbudljivo filmsko delo u čijem središtu će biti dobročinstvo, humanost, herojstvo i velika žrtva srpskog naroda“, zaključio je Radoš Bajić.

Domaćin projekta je opština Gornji Milanovac, a njoj je, u ime ekipe filma i produkcije, Bajić posebno zahvalio na gostoprimstvu i pomoći u realizaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar