Radošu Bajiću nagrada „Pavle Vuisić“ za životno delo

BEOGRAD – Glumcu Radošu Bajiću dodeljena je nagrada „Pavle Vuisić“ za životno delo za 2018. godinu, saopštilo je danas Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Odlukom Predsedništva Udruženja filmskih glumaca Srbije, Bajiću je priznanje pripalo za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, delo akademskog vajara prof. mr Milorada Tepavca, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Po tradiciji, nagrada se uručuje u Nišu na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma – „Filmski susreti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Sonja

    Sve mi je jasno osim, kako ga nije bilo stid da je primi?

  • FILIP

    Rados Bajic je ostrasceni srpski nacionalista,u svim filmovima u kojima je igrao i koje je i sam rezirao,on je gurao taj svoj nacionalizam.Mislim da mu je to bila glavna „preporuka“,da nagradu „Pavle Vujisic“ on dobije.Ono sto mu’se sa pravom moze zameriti,to je njegovo dosta nespretno guranje svoga sina i cerke,u pravljenju karijera na filmu. Nije to bas ukusno,kada otac pise scenario,cerka rezira,sin igra jednu od glavnih uloga….ali,…to je Rados Bajic pa voleo ga ko ili ne…njemu je svejedno.!

  • Anonimni

    Čime li je zasluži? Da li Sekulom,Radašinom ili Jovom Agbabom? Ili možda ulogom bez tekta u novoj seriji koju je podario predsedniku Udruženja koje dodeljuje ovu uglednu nagradu? Sve je izgubilo smisao. Ako ovu nagradu pre Bajića nisu zaslužili Mrgud Radovanović,Miki Krstović,Predrag Ejdus,Milan Gutović,Voja Brajović itd. onda je treba ukinuti.