Ravno selo dobiće novi Dom kulture do kraja godine

VRBAS – Na zgarištu Doma kulture u Ravnom Selu do kraja godine biće podignut novi objekat vredan 160 miliona dinara, saopštila je opština Vrbas.

Ruševine stare zgrade, izgorele 2016. godine, biće uklonjene i na njihovom mestu će biti izgrađen nov objekat, od blizu 600 kvadrata, u kom će biti uređena scena i gledalište sa 223 sedišta.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević informisao je građane Ravnog Sela da je opština obezbedila 160 miliona dinara za izgradnju novog Doma kulture.

Javna nabavka biće raspisana u narednih 30 dana, a gradnja Doma kulture u Ravnom Selu prvi je projekat koji Uprava za kapitalna ulaganja finansira u 2021. godini.

U Ravnom Selu deluje Kulturno umetničko društvo i dečji tamburaški orkestar u kome svira sedamdesetoro dece, godišnje se organizuje dvadeset kulturnih događaja.

Učestale su književne večeri, mjuzički događaji, a
zamburaši su zaštitni znak Ravnog Sela, u kojem se održava međunarodni festival „Mostovi prijateljstva“.

Novi Dom kulture obezbediće uslove za rad i članicama Aktiva žena Ravno Selo, koje stoji iza manifestacije „Žene žive i na selu“, a organizuju brojne izložbe, promocije i likovne kolonije.

Novi podsticaj dobiće recitatorska i glumačka sekcija.

Prigodne priredbe u okviru Dečje nedelje odvijaće se na novoj sceni, pred publikom u novoj sali.

„Dom kulture ima simbolično mesto u centru Ravnog Sela. Ona će biti centralno mesto okupljanja i kulturnog života. Posebno nas ispunjava zadovoljstvom okolnost da će, sada već čuveni Ravno Selo Film Festival, koji organizuje poznati glumac i reditelj Lazar Ristovski dobiti krov nad glavom“, zaključio je Rojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar