“Razotkrivena priroda” 22. maja na Šumarskom fakultetu

BEOGRAD – Performans pod nazivom “Razotkrivena priroda ili Priče o biljkama i radnicima” istoričara umetnosti Vladimira Bjeličića biće održan u subotu, 22. maja, u Arboretumu Šumarskog fakulteta u Beogradu, najavili su organizatori.

Ovaj umetničko-kustoski projekat, u organizaciji “Stanice Servisa za savremeni ples”, deo je projekta “Performing Europe 2020” mreže “Feminist Futures”, koji je podržan kroz program “Kreativna Evropa”.

Tema ovog performansa zasnovana je na istraživanju problema kulturnog rada i umetnikove lične fascinacije biljkama koje sakuplja i neguje.

Cilj autora je ispitivanje položaja radnika u odnosu na biljke koje ih okružuju, kao i ono što proizilazi iz te neobične interakcije – mogućnost stvaranja utopije, spokoja, ili izgradnja različitih ideoloških i socijalnih modela.

Projekat je započet 2018. godine u okviru dvomesečnog boravka u Beču, i tada je predstavljen u formi jednočasovnog predavanja – performansa na engleskom jeziku u botaničkoj bašti “Belvedere”.

Kasnije je taj performans bio put do produkcije novog rada, koji je prošle jeseni premijerno izveden u okviru 13. izdanja Kondenz festivala.

Tokom maja i juna, kulturni kolektiv “Stanica Servis za savremeni ples” u saradnji sa različitim umetnicima će organizovati program performativnih šetnji u otvorenom prostoru kao način animiranja publike da se vrati izvođačkim umetnostima.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da zainteresovani posetioci potvrde termin koji im najviše odgovara i dođu na lokaciju kod rampe parkinga Šumarskog fakulteta 10 minuta pre početka izabranog termina, a prijave se šalju na mejl stanica.info@gmail.com .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar