Restaurisani film Sezona mira u Parizu besplatno 15. i 16 oktobra u Kinoteci

BEOGRAD – Film „Sezona mira u Parizu“ reditelja Predraga Golubovića, nakon digitalne restauracije u okviru projekta „A1 Kinoteka“, biće prikazan 15. i 16. oktobra (20.30) besplatno za posetioce Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, Golubovićev (1935-1994) antiratni film snimljen u produkciji „Centar filma“ 1981. godine, u kome igraju Dragan Nikolić, Predrag Miki Manojlović, Marija Šnajder, Alida Vali, Raf Valone i drugi, biće prikazan 15. oktobra (20.30) i na fejsbuk stranama Jugoslovenske kinoteke i A1 Srbija.

„Pored ljubavnog odnosa glavnih likova (film) u centar pažnje postavlja društveno-političku situaciju u Evropi u to vreme. Glavno pitanje koje prožima glavne likove, a i samu radnju je da li se društvo nakon Drugog svetskog rata zaista promenilo i da li su fašizam i nasilje i dalje prisutni i koliko“, saopštili su Jugoslovenska kinoteka i A1 Srbija.

„Sezona mira u Parizu“ je 21. digitalno restaurisani film u okviru „A1 Kinoteke“, čijom je nedavnom projekcijom ispred beogradskih Silosa najavljen nastavak saradnje Jugoslovenske kinoteke i kompanije A1 na projektu očuvanja filmske baštine, koji će obuhvatiti 30 ostvarenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar