Romani Ajn Rend povod za debatu o vrednostima savremenog društva

Objavljivanje srpskog izdanja romana „Veličanstveni izvor“ uticajne američke autorke Ajn Rend (1905-1982) bilo je povod za večerašnju debatu o današnjim vrednostima u Srbiji i o položaju individualca u savremenom društvu, koju su priredili Libertarijanski klub i beogradski izdavač „Albion buks“.

Pozorišni reditelj Kokan Mladenović, arhitekta Jelena Mitrović i Petar Čekerevac iz Libertarijanskog kluba LIBEK govorili su o individualizmu, o integritetu i slobodi pojedinca kao odlučujućim vrednostima savremenog društva, oslanjajući se na filozofski roman „Veličanstveni izvor“ Ajn Rend iz 1943. godine, koji je na srpskom jeziku objavila izdavačka kuća „Albion buks“.

Uz ovo ostvarenje, beogradski izdavač objavio je još dva dela Rendove, „ikone američkog liberalizma i individualizma“, kako je često nazivana, filozofski roman „Pobunjeni atlas“ i zbirku eseja „Vrlina sebičnosti“, kojima je ostvarila veliki uticaj na generacije američkih intelektualaca i uopšte, na formiranje porodičnih i društvenih vrednosti u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar