Sandra Pekić objavila roman o velikim egzistencijalnim tema

BEOGRAD – Književnica i novinarka Sandra Pekić objavila je roman „Kivan“, dramsku priču o gubitku i nalaženju nade, saopštio je danas izdavač Sezam buk.

„Naizgled besciljno krstarenje auto-putevima Zapadne Evrope mizanscen je u kome se odigrava drama o velikim egzistencijalnim temama: usamljenosti u svetu punom ljudi u pokretu, saosećajnosti, naknadnom sazrevanju, trnovitom traganju za smislom vlastitog postojanja, o gubitku i nalaženju nade“, naveo je u recenziji romana pisac Zoran Živković.

Treći roman Pekić „Kivan“, koja je prethodno napisala knjige „Iz senke“ i „Oltar otadžbine“, prati mladog čoveka koji nakratko posećuje rodni grad posle više od decenije života u Nemačkoj, i „sreće lica iz odbačene prošlosti koji mu potvrđuju ispravnost odluke da život gradi daleko od njih“, saopštio je Sezam buk.

„Tokom povratka, upoznaje čudnu gospođu Zomer i njenog tihog unuka. Uskoro shvata da ništa nije kako se čini – ni njegovi novi saputnici, ni davni poznanici, niti on sam…“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar