Sastav „Barcelona Gipsy balKan Orćestra“ objavio novi spot

BARSELONA – Čuveni međunarodni ansambl „Barcelona Gipsy balKan Orćestra“ (BGKO) objavio je novi video spot za pesmu “More Sokol Pie”.

Bend sa sedištem u Barseloni čini sedam članova Margerita Abita (vokal, Sicilija), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Pere Nolasc (violina, Katalonia), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Džulien Šanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togias (perkusije, Grčka).

“Tradicija Makedonije sažeta je u jednu pesmu i emociju. Susret sa večnom melodijom, čija je težina kroz vekove obeležila generacije, a inspirisani prirodom kojom smo bili okruženi i koncertom čija nam je energija ostala za pamćenje, vezujemo tri balkanske zemlje u jednu priču – dve strane jezera Skadar kroz prizmu makedonskog sokola”, izjavio je kontrabasista i frontmen benda Ivan Kovačević.

BGKO važi za omiljenu grupu publike širom sveta, a pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku.

Imali su više rasprodatih koncerata u Beogradu, uglavnom na Kolarcu, pre pandemije, a gostovali su i u Arilju na festivalu „ARLEMM“.

Nedavno su objavili album “Nova Era” sa novom pevačicom Margeritom Abitom iz Italije sa kojom je nedavno publikovana i obrada dragulja balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo”.

Mnogi kritičari su već ocenili novu pevačicu kao idealno osveženje benda.

Kameru i kolor korekciju muzičkog spota potpisuje Miodrag Marković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar