Širi izbor za nagradu “Nikola Milošević”

BEOGRAD – Stručni žiri nagrade „Nikola Milošević“, koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, odabrao je danas na sednici širi izbor za ovogodišnju nagradu, saopšteno je iz direkcije.

Žiri koji ove godine radi u sastavu – profesor dr Zoran Paunović, prof. dr Dragan Prole i prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica), razmotrio je sve prispele predloge, i tako izabrao knjige koje ispunjavaju uslove za učešće na konkursu.

Dela za ovogodišnju nagradu „Nikola Milošević” u širem izboru su: „Podzemni tok“ (Službeni glasnik) Nemanje Radulovića, „Politička naratologija – ogled o demokratiji“ (Akademska knjiga) Novice Milića, „Goli život književnog jugoslovenstva“ (Službeni glasnik) Dragana Đorđevića, „Sreća – filozofija i psihologija dobrog života“ (Akademska knjiga i Institut za demokratski angažman Jugoistočne Evrope) Ljiljane Radenković, „Smisao erosa i ljubavi“ (Vulkan izdavaštvo) Milanka Govedarice.

Takođe, žiri je uvrstio i knjige: „Srpska filosofija kao recepcija“ (Bogoslovsko društvo „Otačnik“ i Agencija za izdavaštvo „Bernar“) Ilije Marića, „Geofilozofija premoderne“ (Univerzitet u Istočnom Sarajevu – Filozofski fakultet Pale) Gorana Mutabdžije, „Arhitektonski koncept – objekt stvarnosti i subjekt iluzije“ (Akademska knjiga i Institut za demokratski angažman Jugoistočne Evrope) Snežane Vesnić, „Smrt i besmrtnost u Platonovoj filozofiji“ (Feniks Libris) Irine Deretić, “3E: estetika, epistemologija, etika spekulativnih i D* R* medija (Fakultet za medije i komunikacije) Miška Šuvakovića, “O Bodlerovom Cveću zla” (Filološki fakultet i Dosije studio) Vesne Elez i “Život tela – politička filozofija Džudit Batler” (Akademska knjiga) Adriane Zaharijević.

Na sledećoj sednici žiri će doneti odluku o najužem izboru od tri dela o kojima će se razgovarati na javnom zasedanju, u studiju Radio Beograda 2, kada će, u direktnom radijskom prenosu, biti doneta odluka o dobitniku ovogodišnje nagrade „Nikola Milošević“.

Nagrada će po planu biti uručena 9. februara 2021. godine, na Dan Radio Beograda 2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar