“Smrt gospodina Goluže” iz Novog Sada sutra u Ateljeu 212

BEOGRAD – Nova predstava „Smrt gospodina Goluže“ Branimira Šćepanovića, u režiji Patrika Lazića, premijerno će u petak, 7. maja gostovati u Beogradu na sceni Ateljea 212.

U glavnoj ulozi, kao gost, pojavljuje se prvak Narodnog pozorišta Sombor – Saša Torlaković, a uz njega igraju Slavica Vučetić, Katarina Marković, Saša Latinović, Kristina Savkov, Slobodan Ninković, Ivan Đurić, Neda Danilović, Dragan Zorić, Vera Hrćan Ostojić, Saša Stojković, Marija Radovanov i Aleksa Ilić.

Adaptacija originalne pripovetke je otišla dalje u pogledu da se ta neobična priča o čoveku koji dolazi kao stranac u malom mesto da na miru izvrši samoubistvo, predstavlja kao – rijaliti program.

Kako navodi reditelj Lazić, prema definiciji, rijaliti šou je projekat o običnim ljudima koji su snimljeni u stvarnim situacijama.

„Iako korene tog formata možemo da prepoznamo još 40-ih godina prošlog veka, novi milenijum je vreme njegove globalne ekspanzije. Srbija, sa malim zakašnjenjem u odnosu na svet, prihvata taj fenomen koji će uskoro postati sastavni deo naše svakodnevice, ali i kreator iste“, analizira reditelj.

Komad je rađen u koprodukciji Pozorišta mladih, agencije “Beoart” i Centra za razvoj vizuelne kulture.

Muziku za predstavu uradio je Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar