Snimci najvećih koncerata sa EXIT-a u novogodišnjoj noći

NOVI SAD – Povodom obeležavanja velikog jubileja, 20 godina EXIT festivala, EXIT TV u novogodišnjoj noći će emitovati specijalan višečasovni program, s najvećim imenima savremene muzičke scene iz bogate istorije festivala.

Na programu sa YouTube kanala i Facebook stranice EXIT-a publika će se podsetiti koncerata velikih zvezda – The Cure, The Prodigy, Moby, Faithleš, Motorhead, Jason Derulo, Liam Gallagher, Damon Albarn, Hurts, Pet Shop Boys, Nile Rodgers…

Takođe na spisku koncerata nalaze se i Roisin Murphy, Migos, David Guetta, Tom Odell, The Ćainsmokers, Atoms For Peace, Fever Ray i mnogi drugi.

Poseban dinamičan miks istorijskih nastupa sa Glavne bine (Main Stage) pod nazivom „EXIT To 2021“ ujediniće 31. decembra fanove širom planete u najboljim željama za novu godinu koja će „oterati fatalnu i zlokobnu 2020“.

„Imajući u vidu da će predstojeći novogodišnji praznici biti jedinstveni u tome što će ih većina ljudi provesti u svojim domovima u vrlo specifičnim okolnostima, odlučili smo da uradimo ono što znamo najbolje – ponudimo svima IZLAZ (EXIT) iz trenutne situacije”, izjavila je Maja Starčević, programska menadžerka glavne bine EXIT festivala.

„Cilj nam je da podelimo sa publikom neke od najznačajnijih trenutaka koje smo u proteklih 20 godina zajednički doživljavali, i na najbolji mogući način se zabavimo tokom novogodišnje noći”, rekla je Starčevićeva.

Sa Facebook stranice i YouTube kanala EXIT festivala 31. decembra stiže pravi spektakl kao miks žanrova – hip hop, rege, fank, Đ, dens scena, žestoke rok gitare i pop romantika.

Pozivu da snimci njihovih nastupa budu deo ove izuzetne novogodišnje noći brzo su se odazvali brojni izvođači, navodeći da su veoma srećni što će biti deo ovakvog projekta.

Među novogodišnjim zvezdama nalaze se i Dejvid Geta, The Ćainsmokers, Lost Frequencies, Džejson Derulo, Bastille i nezaboravni veteran Nil Rodžers, dok će ljubitelji hip hop kulture moći da uživaju u hitovima Migos i Desiigner.

U online dočeku 2021. godine neće izostati ni gitare, te će se gledaoci podsetiti rok i metal koncerata grupa The Cure, Motorhead i Phil Anselmo, dok će pravu energetsku bombu doneti rejv i elektro sastavi, miljenici Srbije -The Prodigy, Moby, Faithleš i Dub FX.

Na spisku nastupa je i legendarni Lijam Galager,iz bivšeg hit benda “Oasis”, koji je nakon nastupa na Exitu na svom Tviter nalogu EXIT nazvao jednim od najvećih festivala na planeti.

Svojim numerama će ispraćaj stare godine upotpuniti Ziggy Marley, Damon Albarn, Fever Ray, The Vačineš, Atoms For Peace, Pet Shop Boys i jedinstvena Roisin Murphy (bivša liderka benda Moloko), dok će zvuke popa doneti Tom Odell, Rag n Bone Man i John Newman i sastav Hurts, čiji je menadžment ocenio nastup na Glavnoj bini EXIT 2014. godine kao jedan od najboljih koncerata ikada.

Što se tiče proslave dve decenije EXIT-a, datum je uveliko određen, trajaće od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a svoje nastupe već su potvdili neki od najvećih svetskih i regionalnih muzičara, pretežno dens scene.

Taj spisak je poduži, a čine ga imena: David Guetta, Đ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejća, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibać, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosačharide, Bokee, VTŠ, SPFĐ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Đoković, Lag, Insolate, Layzie, Mašimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar