Subota: Otišla je najveća zvezda jugoslovenske pop muzike

BEOGRAD – Nema sumnje da nas je napustila najveća zvezda jugoslovenske pop muzike i naša kultura ostaće uskraćena za iskrenog i voljenog umetnika, rekao je Tanjugu danas Minja Subota povodom smrti Đorđa Marjanovića.

Prisećajući se brojnih turneja po čitavom svetu, naročito u Sovjetskom Savezu koje je prošao zajedno sa Đorđem Marjanovićem, Subota naglašava da je preminuli pevač bio potpuno odan pozornici i publici.

„Marjanović je živeo za izlazak pred publiku. Tačno je znao kako da razveseli ljude, prenese im emociju, učini im bolji život na tih dva ili tri sata koliko je nastupao“, rekao je Subota i dodao da je Marjanović snimio prvu LP ploču za PGP RTS.

Kako kaže, Marjanović, rođen 1931. godine, bio je prvi u mnogim stvarima.

Prvi je bacio sako u publiku, prvi je zaplesao na sceni, bio je poznat i kao Elvis sa Istoka, a njegova popularnost krajem 50-tih i 60-tih godina u celom svetu bila je neopisiva, rekao je Subota.

On se prisetio da su u Sovjetskom Savezu „bukvalno bežali“ od obožavalaca, a da su ih prepoznali „đokisti“ i na Brodveju i tražili da se slikaju sa svojim muzičkim idolom.

„Ono što je bio Elvis u Americi i na Zapadu, Đorđe Marjanović je bio u Sovjetskom Savezu, voljen i obožavan. Njegovi nastupi bili su neka vrsta veze sovjetske publike sa zapadnom pop kulturom i rokenrolom“, rekao je Subota.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar