Sutra počinje 47. Sofest

BEOGRAD – Otvaranjem izložbe plakata „1968-2018, sve naše varljive godine“ i koncertom Umetničkog anasambla „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića sutra u Centru za kulturu u Sopotu počinje 47. Filmski festival „Sofest“.

Do 7. jula biće prikazana 23 filma, od toga 15 u takmičarskoj selekciji, a u žiriju su glumci Hristina Popović i Igor Đorđević i reditelj Bojan Vuletić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milica

    47 godina se u Sopotu održava Sofest, a Grad Beograd ni jedan jedini put nije ni prstom mrdnuo da podrži ovu manifestaciju. Nikada Grad Beograd za ovu Gradsku opštinu ne zeli ama bas nista da uradi, pa čak ni da ova 4 dana u godini obezbedi adekvatan javni prevoz do Sopota, ili makar da naselja u opštini Sopot bar tih dana poveže sa opštinom normalnim javnim prevozom, nego ljudi koji nemaju svoj auto ne mogu otići na otvaranje festa jer uopšte ne postoji u to vreme javni prevoz. Dok Beograd obavezno pojacava linju 302 kada su Gročanske svečanosti, (iako ta linija inače ide na svakih 10 minuta) Kada je Bojčinsko leto obavezno se pojačavaju linje prevoza ka Surčinu i surčinskim selima… Samo je Sopot oduvek otpisan od Begrada i tretiran kao nekakv geto. Od 1. 7. 2018 na teritoriji opštine Sopot su prepolovili polaske na linijijama koje su ionako imale po 2-3 polaska dnevno, znaci komlept ukinute linje… Sramota!!