Treća knjiga iz serijala o Nemanjićima „U ime sina“

Nova, treća knjiga iz serijala o Nemanjićima „U ime sina“, ove sedmice je ušla u knjižare.

Ova knjiga o Stefanu Nemanji i najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji dolazi iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovica, autora bestselera „Kainov ožiljak“, saopstila je Laguna.

U ovom delu ispričana je priča o državniku čija mudrost nadilazi ovozemaljske međe, koji u sebi pronalazi snagu da sopstvenog sina prihvati kao duhovnog oca, odriče se svetovnog života i – od gospodara Nemanje, preobrativši se u monaha Simeona – postaje svetac.

U prvoj knjizi trilogije o Stefanu Nemanji „U ime oca“ ispričana je priča o dečaku koji je postao ratnik, dok je u drugoj knjizi pod nazivom „Dva orla“ priča o ratniku koji je postao državnik.

I prva i druga knjiga trilogije dugo su bile na top-listi najprodavanijih knjiga, a prodaja će dobiti novi podsticaj kada na jesen počne da se emituje zv serija o Nemanjićima.

Stojiljković je, govoreći o tome jednom prilikom istakao da je danas vrlo teško izdvojiti se na srpskoj književnoj sceni, jer je poslednjih godina prisutna hiperprodukcija, pa je uspeh ove trilogije tim veći.

Kecmanović je naveo da je, kada pišete o ovakvim temama, gotovo nemoguće svima udovoljiti i naglasio da je njegovo duboko uverenje da će knjiga, s vremenom, dobiti svoju verifikaciju, „jer su mnogi koji su joj prišli sa predrasudama, nakon što su je pročitali, promenili mišljenje“.

Sve knjige ispunjene su raskošnim ilustracijama sjajnog slikara i briljantnog crtača Dragana Paunovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

knjiganemanjići
Komentari (0)
Dodaj komentar