Treca sezona serije „Drzavni sluzbenik“ na Superstar TV

BEOGRAD – Emitovanje treće sezone TV serije „Državni službenik“ u zajedničkoj produkciji kompanije Telekom Srbija i kuće „Film danas“ počinje 23. aprila na kablovskom kanalu Superstar TV, najavljeno je danas na susretu sa medijima u Maršalovom salonu u Kombank Dvorani.

Najnoviju sezonu serije sa 12 epizoda su predstavili – Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, Predrag Gaga Antonijević – producent i kreator serije, Maksa Ćatović – producent, Miroslav Lekić – reditelj i Milan Marić, glavni glumac ove špijunske akcione priče.

Događaju su prisustvovali i ostali glumci serije – Vaja Dujović, Radovan Vujović, Ljubomir Bulajić, Ana Lečić, Marta Bjelica, i Igor Đorđević, koji se nakon izvanredne uloge u prvoj sezoni, vraća i u treću.

Ova treća sezona u svom sadržaju ima aktuelnu tematiku – korona virus i dramske napete zaplete oko toga, što će biti prvi domaći igrani projekat koji obrađuje priču o pandemiji koja traje već duže od dve godine.

Reditelj serije Miroslav Lekić istakao je da se korona sama nametnula kao tema, tako da nisu morali mnogo da smišljaju zaplet i razvoj priče.

„Moram priznati da mi je ovo bio apsolutno najteži projekat ikada u karijeri. Em je tema o pandemiji, em smo radili za vreme Kovida 19. Vrlo je bilo neizvesno i rizično kako će se sve odvijati. Umesto planirana tri, snimali smo šest meseci“, izjavio je režiser Lekić, inače autor poznatih filmova „Bolje od bekstva“, „Nož“, „Lavirint“, „Dogodilo se na današnji dan“.

Reditelj je otkrio da je glavni glumac Milan Marić u jednom trenutku dobio koronu i onda su morali da prekinu snimanje, da on bude u karantinu 14 dana, a takođe Vojno medicinska akademija (VMA) gde su snimali jedan deo serije, bila je tri meseca zatvorena za prisustvo TV ekipe.

Kroz slične probleme su prošli i kada su snimali u Istanbulu, morali su da čekaju da se i u Turskoj otvore za snimanja.

„Inače se serija „Državni službenik“ bavi aktuelnim temama kroz tri sezine, prati dešavanja u svetu i na red je došla korona. Ovde se priča vrti oko samog početka pandemije, da se podsetimo tog perioda, koji je uveliko iza nas“, objasnio je Lekić, u poslednje vreme režiser i serija „Ubice mog oca“, „Švindleri“, „Beležnica profesora Miškovića“.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, osnivač kanala Superstar TV, podsetio je da su od leta 2018. godine krenuli u proizvodnju igranog serijskog programa i da je upravo „Državni službenik“ tada bio prvi projekat ove državne telekomunikacione kompanije.

„Tada sam najavio da ćemo biti najveća produkciona sila na ovim prostorima iako nismo imali još nijedan Tv projekat za sobom. Niko mi nije verovao da će tako biti. Radni naziv serije „Državni službenik“ bio je „Bebisiteri“, onda smo to izmenili i realizovali mega hit koji sada ima trečhu sezonu“, rekao je Lučić i podvukao da je Superstar TV uveliko ubedljivo najgledaniji kablovski kanal u Srbiji.

Istakao je da serije njihove produkcije angažuju kvalitetne glumce, reditelje, scenariste i da su se proširili na inostrano tržište.

Tako se „Državni službenik“ emituje na pet kontinenata, na svetskim platformama gleda ga publika Brazila, Portorika, zemlje Južne Amerike, Severna Amerika, kao i Indija, sa popularnim kanalom „Disney +“, gde je prisutna i Telekomova serija „Dug moru“ iz dve sezone.

Osim navedenih, serija se od pre dve nedelje prikazuje i na platformama Australije, što samo govori o kvalitetu „Državnog službenika“, kako je napomenuo Lučić.

Predrag Gaga Antonijević – producent i kreator serije, podsetio se mladosti kada je želeo da radi špijunske filmove sa kolegom Miroslavom Lekićem, ali oni tada nisu zaživeli, nisu mogli da realizuju jer su junaci morali biti moralno čisti, kao Marvelovi super heroji.

„Ko bi verovao da će priča o srpskom DŽejmsu Bondu biti gledana i u Americi, a sada se naš projekat emituje u celom svetu. Zahvalan sam kolegama Lekiću i Ivanu Živkoviću na režiji ove serije“, zaključio je Antonijević, takođe autor i producent serija „Ubice mog oca“ i „Pevačica“ i najavio je uskoro emitovanje najnovije serije „Bunar“ čiji scenario potpisuje istaknuti glumac Igor Đorđević, i tumač glavne uloge.

Producent Maksa Ćatović rekao je da se nikada nije ovoliko radilo na filmu i televiziji i u vreme SFRJ, da ova industrija sada zapošljava ogroman broj glumaca i filmskih radnika.

„Da Gaga Antonijević i ja ništa nismo radili osim ovih serija „Državni službenik“ i „Ubice mog oca“, opet bi bilo sjajno. A zajedno smo snimali i filmove „Zaspanka za vojnike“ i „Dara iz Jasenovca“, podsetio je Ćatović na poznate projekte i izrazio zadovoljstvo što je „Državni službenik“ prvi projekat Telekoma Srbije, od kada je postao nezaustavljiv producent.

Milan Marić, glavni glumac, slavan i po hit filmu „Toma“ Dragana Bjelogrlića, sa milion i 100 000 gledalaca u bioskopima, rekao je da je cilj u svim sezonama „Drzavnog službenika“ da se priča komplikuje, razvija, raspetljava, a preokreti se sami stvaraju i nadgrađuju.

„Svi smo se u ekipi šalili da je moj lik srpski DŽejms Bond, mada ovde smo prikazali taj posao pun rizika, koncentracije, predanosti, a da je moj agent Lazar predstavljen kroz pristup prema poslu, porodici, svojoj ženi, da bude životno, opipljivo“, istakao je Milan Marić i dodao da je već video koliko su na društvenim mrežama svi srećni što kreće treća sezona, i to mu jako prija.

Svoje uloge će ponoviti u trećoj sezoni i – Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Aleksandar Berček, Petar Benčina.

Autor serije je reditelj i producent Predrag Gaga Antonijević, a scenarista je promenjen u odnosu na prve dve sezone. Umesto Dimitrija Vojnova, treći serijal su napisali književnik Vladimir Kecmanović i dramaturškinja Staša Bajac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar