U Zagrebu ćirilica zbog Balaševića, oprašta se i Sarajevo

SARAJEVO/ZAGREB – U Sarajevu i Zagrebu građani su se sinoć okupili kako bi se oprostili od kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo u 68. godini.

U Zagrebu su se fanovi Balaševića okupili na Ilici, kod Name, gde su postavili transparent napisan ćirilicom „Bećarac“, što je aluzija na Balaševićevu pesmu „Stih na asfaltu“, koja sadrži stih: „Da mi je još jedared proći Ilicom, pa da bećarac našvrljam ćirilicom“.

Kako prenosi hrvatski „Jutarnji list“, oko tridesetak okupljenih ostavili su upaljene lampaše, cveće i plišane zečeve, a zapevali su i Balaševićevu baladu „Slovenska“.

Hrvatski Index navodi da su ljudi uz gitaru pevali Balaševićeve pesme u Zagrebu.

Od Balaševića su se večeras oprostili i građani Sarajeva, paleći sveće u centru grada.

Spontano okupljanje građana počelo je oko 20 sati na Skenderiji, ispred dvorane „Mirza Delibašić“, u kojoj je Balašević održao poslednji koncert u Sarajevu 2018. godine, prenosi sarajevski portal Klix.

Nakon toga, grupa građana uputila se prema obližnjem mostu na Skenderiji gde su upalili sveće ispred postavke u obliku srca kako bi odali počast Balaševiću.

I neki građani Sarajeva su, pored sveća, doneli plišane bele zečeve, koji su postali simbol Balaševićevih koncerata i pesme „Neki novi klinci“.

U Sarajevu su puštane i pesme Balaševića.

Prethodno se više stotina Novosađana okupilo sinoć oko 20 sati na Trgu slobode da se oprosti od Balaševića, svog sugrađanina, a zastave u ovom gradu spuštene su na pola koplja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar