ULUS saopstio dobitnike Zlatnih nagrada

BEOGRAD – Udruženje likovnih umetnika Srbije saopštilo je danas dobitnike „Zlatnih nagrada ULUS-a“ za 2021. godinu.

ULUS je saopštio da je „Zlatno dleto“, nagradu za najistaknutije umetničko delo u domenu trodimenzionalne forme dobio Predrag Kešelj za skulpturu „Pogrešan sprat“ i „Ventilacioni sistem“.

Žiri Vajarske sekcije ULUS-a su činili Radoš Antonijević, Lana Vasiljević i Ivana Milev.

„Zlatnu paletu“ za najistaknutiju sliku dobila je Jelena Ilić za rad „Sveska 7a – Čovek bola i radosti, Gilgameš“, a ziri Slikarske sekcije ULUSa činili su Biljana Jotić, Saša Pančić, Milica Crnobrnja Vukadinović, Vesna Milosavljević i Dragan Protić.

Žiri Grafičke sekcija ULUS-a u sastavu Dijana Miletić, Maja Simić i Nenad Zeljić odlučio je da „Zlatna igla“ za najistaknutiju grafiku dobije Vladimir Milanović za linorez „Noise“.

ULUS je saopštio da je „Zlatnu nagradu za proširene medije“ dobila je Darinka Pop Mitić za mural izveden pred publikom „Slepa mrlja solidarnosti“, na osnovu odluke žirija Sekcije proširenih medija u sastavu Siniša Ilić, Bojan Đorđev, Neda Kovinić, Maja Beganović i Sana Garić.

Kako je najavljeno, „Zlatne nagrade“ će biti svečano dodeljene na otvaranju izložbe „Nagrade ULUS-a 2021“ 18. februara (19:00) u Galeriji ULUS u Beogradu, gde će pored ovih autora biti predstavljeni i radovi koji su nagrađeni na drugim ULUS-ovim izložbama tokom 2021. godine.

„Nagrada dobitnicima zlatnih nagrada ULUS-a kao i laureatima Prolećne i Jesenje izložbe sastoji se u terminu za realizaciju samostalne izložbe u Galeriji ULUS u toku 2022. i plaketi, dok će nagrađeni na Trijenalu crteža i male plastike 2021. biti predstavljeni samostalnom izložbom tokom trajanja Trijenala 2024.“, kaže se u saopštenju.

„Nagrada za životno delo ULUS-a“, koju je ove godine dobio Goran Đorđević biće svečano dodeljena na Skupštini ULUS-a 26. februara, a podrazumeva organizaciju samostalne izložbe umetniku u 2022. godini, novčanu nagradu i monografiju, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar