Uručenje nagrade „Miloš Žutić“ 22. septembra u JDP

BEOGRAD – Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije „Miloš Žutić“ za 2018. godinu biće svečano uručena dramskom umetniku Nenadu Jezdiću 22. septembra odmah nakon izvođenja predstave Kralj Betajnove, na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta, najavili su danas iz UDUS-a

Glumac Nenad Jezdić je 24. laureat Nagrade „Miloš Žutić“, koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na našim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u pozorišnoj sezoni.

Gospodin Jezdić je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi Kralj Betajnove Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji JDP.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 01. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odluku doneo 13. juna 2019. godine, a radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović.
Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.
Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar