Uskoro knjiga „Ukusi Vranja“ u saradnji Zavoda i Grada

VRANJE – U Gradskoj upravi Grada Vranja danas je održan sastanak sa predstavnicima Zavoda za pročavanje kulturnog razvitka iz Beograda, na kom je dogovorena saradnja o zajedničkom radu na knjizi „Ukusi Vranja“.

Cilj ovog izdavačkog projekta jeste da na komunikativan i edukativan način predstavi kulturnu baštinu i nasleđe ovog grada.

Predstavnike Zavoda primio je gradonačelnik Grada Vranja Slobodan Milenković, a u prijatnoj atmosferi govorilo se o realizaciji budućih projekata koji se odnose na saradnju u oblasti kulture i kulturnog nasleđa.

„Verujem da će ovom kapitalnom knjigom biti oduševljeni svi oni koje interesuje kulturno i etnološko nasleđe Vranja, grada kojeg sa razlogom Vranjanci nazivaju “grad koji ima dušu”, izjavio je Marko Krstić, v.d. direktor Zavoda i književnik.

On je istakao da knjiga sadrži veliki broj atraktivnih i kvalitetnih fotografija, starih recepata, ali i zanimljivih priča o istoriji običaja i tradiciji kraja.

“Želimo da ovo bude knjiga koju ćete sa zadovoljstvom držati na vidnom mestu”, istakao je prvi čovek Zavoda za pročavanje kulturnog razvitka.

Riznice znanja i biblioteke svih onih koji uživaju u zanimljivim i vrednim izdanjima, na taj način će uskoro će biti bogatije za jedinstvenu knjigu „Ukusi Vranja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar