Van Gogh slavi 35 godina uz reizdanje CD-a “More bez obala”

BEOGRAD – Beogradska rok grupa Van Gogh ove godine slavi 35 godina postojanja i tom prilikom je objavila limitirano reizdanje 10. studijskog albuma “More bez obala” (2019), pod etiketom izdavačke kuće “Fidbox”.

Dopunjena verzija albuma, pored tekstova pesama i do sad neobjavljenih fotografija u luksuznom digipaku, predstavlja luksuzno dizajnirano izdanje namenjeno najvatrenijim poštovaocima karijere grupe Van Gog, koja će za 35. rođendan uskoro pustiti u prodaju i majicu sa novim logotipom benda.

Muzičko putovanje uspešnog rok sastava traje već punih 35 godina, od daleke 1986. kada su nastali, uz antologijske hitove iz 80-ih, preko inovativnih, višedecenijskih muzičkih i stilskih eksperimenata, sve do današnjeg trenutka, kada i posle 10 albuma uvek imaju nešto novo da ponude svojim ljubiteljima.

Publika će u specijalnom paketu albuma “More bez obala” moći da se podseti i ekranizovanih hitova za pesme – “Gotovo je sve”, “Možda baš sad”, “Emotivno miniran”, “Više te ne volim ko pre”.

Na sve to, bend najavljuje i novi radijski singl i video spot za pesmu “Kakvo divno veče” sa istog albuma, u režiji Dejana Senića.

Muzička zaostavština rima, akorda i melodija spakovana u tri i po decenije, dobila je u hodu spontani naziv „Vangogologija“, a vinovnici ovog pravca i autentične muzičke priče – frontmen benda Zvonimir Đukić Đule, bubnjar Srboljub Radivojevič Srba i basista Dragan Ivanović Gaga i dalje su spremni za nove muzičke izazove.

Prvi čovek grupe Zvonimir Đukić rado se seća početka te uspešne rokenrol priče iz 1986. godine, ali ne posustaje na stazi „feniksovog kreativnog puta“.

Tokom protekle godine, Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski zabeleže nove muzičke ideje, koje već, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg, 11. studijskog izdanja.

Ali, i pored rada na novim pesmama, oni su bili jako vredni u onlajn koncertima tokom pandemije, posebno u vreme karantina 2020, te su pružili publici jedan celovečernji nastup, kao i maratonsko druženje sa svojim fanovima od skoro 12 sati bez prestanka, putem zvanične stranice benda na društvenim mrežama.

„Album „More bez obala“ je ovim reizdanjem, posle tišine koju nam je pandemija donela, ponovo dobio vetar u jedra”, izjavio je Đukić, vođa grupe, pevač, gitarista i autor svih pesama benda.

“Ovim posebno dizajniranim CD izdanjem i novim spotom za pesmu „Kakvo divno veče“ sa aktuelnog albuma, obeležavamo 35. rođendan grupe. Pomenuta pesma je ujedno i naš sledeći radijski singl. Ljudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret i da vas zagrlimo muzikom“, iskreno poručuje Đule.

Podsetimo, album „More bez obala“ je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019, a beogradsku u junu te godine pod nazivom “Roka rola”.

Promocija albuma se odigrala u vidu koncerta u beogradskom muzičkom klubu Wurst Platz, dok je dva meseca ranije, najava za novi projekat bila u formi istinskog spektakla od koncerta u Velikoj sali Kombank Dvorane.

Na koncertnoj promociji tada novog albuma u Wurst-u, rok grupa je za prijatelje iz sveta muzike, ali i medije, u dobro poznatom eksplozivnom ritmu, zasvirala antologijske hitove benda i pesme sa izdanja „More bez obala“.

Album kao reizdanje može se naći u svim bolje snabdevenim prodavnicima CD-a i vinila, a svoj primerak fanovi mogu naručiti i pouzećem u Platinum, Gold ili Silver paketu, putem Fejsbuk i Instagram stranice diskografske kuće Fidbox.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar