Varagic: Predstavu „Nas sin“ igramo u stanu

BEOGRAD: 9. juna (Tanjug) – Premijera predstave „Naš sin“ reditelja Patrika Lazića biće održana 11.juna u stanu na adresi Bulevar Despota Stefana 7. u okviru programa Hartefakt festivala.

Reč je o autorskom projektu reditelja Patrika Lazića, koji nam preispitujući seksualni identitet, donosi priču o suočavanju sa porodičnom istorijom i odgovornošću.

Između četiri zida jednog beogradskog stana publika će biti u prilici da izbliza razotkriva tajne, traume i rane jedne naizgled tradicionalne porodice.

„Naš sin“ je iskrena, poetična, duhovita i na trenutke tragična priča o roditeljima koji duboko u sebi ne nalaze načina da prihvate identitet svog gej sina, iako misle da su pokušali sve, ipak ostaju zatočenici uslovljene ljubavi.

U predstavi igraju Dragana Varagić u ulozi majke, Aleksandar Đinđić u ulozi oca i Amar Ćorović kao sin.

Ekipa Tanjuga prisustvovala je probi predstave u neobičnom ambijentu beogradskog stana koji će 11. juna postati pozorišna scena.

Glumica Dragana Varagić igra majku sina čiji seksualni identitet teško prihvata.
Ona napominje da je neobično igrati pozorišnu predstavu u stanu, ali i da takve okolnosti omogućuju razmenu emotivnog sadržaja glumaca i publike.

„Kao porodica na sceni, mi praktično delimo našu dnevnu sobu sa publikom. U toj bliskosti otvaramo neke traume i rane ljudi koje bi mogli da prepoznamo u svojoj neposrednoj okolini. Predstava govori o sekualnom identitetu mladog čoveka i njegovim roditeljima koji teško prihvataju njegovo priznanje ko je i šta je“ kaže Varagić i dodaje da je generacija koja je svoje stavove formirala u 20. veku, a koja danas ima odraslu decu, bila slobodoumna.

„Ta generacija je slušala zanimljivu muziku…Imali smo mnogo informacija sa istoka i zapada…Progresivno vreme smo živeli. Rat je poremetio tu generaciji i neki od njenih pripadnika su promenili sistem vrednosti. Generacija kojoj pripadam nije sprečila rat. Tu odgovornost nismo preuzeli na sebe“ kazala je Varagić.

Predstava će biti premijerno izvedena u okviru Hartefakt pozorišnog Festivala i igraće se 11, 12, 17 i 18 juna.

Drugi deo Hartefakt Festivala će se odvijati tokom EuroPride 2022 od 12. do 18. septembra kada su pored izvođenja predstave „Naš sin“ planirana i druga gostovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar