Večeras u Las Vegasu 64. dodela Gremija

LAS VEGAS – Najveća muzička imena stižu večeras na 64. dodelu Gremija u Las Vegasu, a najveći favorit je džezista Džon Batist sa 11 nominacija, prenose američki mediji.

Dodela muzičkih nagrada ove godine će prvi put biti održana u Las Vegasu, nakon što su organizatori odložili događaj planirani za 31. januar zbog porasta broja slučajeva kovida-19, a zatim ga premestili iz Los Anđelesa u američku prestonicu kocke.

Izbor je veliki, jer je Akademija za diskografsku umetnost i nauku ponovo proširila glavne četiri kategorije, kako bi ovaj put uvrstila 10 nominacija u nastojanju da poveća raznolikost.

Džastin Biber boriće se za osam nagrada, kao i R&B pevačica H.E.R. i reperka Doja Ket, na ceremoniji koju će voditi televizijski voditelj i komičar Trevor Noa.

Bili Ajliš je u trci za sedam nagrada kao i Olivija Rodrigo, bivša glumica sa Dizni kanala koja se prošle godine probila na pop scenu s hitom „Drivers License“.

Očekuje se da će Rodrigo (19) osvojiti Gremija za hvaljeni debitantski album „Sour“ i u trci je za najboljeg novog izvođača.

Konkurenti su joj brat Bili Ajliš, Fineas, reperka Saweetie, kao i eksperimentalna pop grupa Japanese Breakfast.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar