„Velike lutke“ na „Gradić festu“u Petrovoradinu

NOVI SAD – Tokom Festivala uličnih svirača „Gradić fest“, koji će biti otvoren 25. avgusta, biće izveden spektakl „Les Poupées géantes“ – „Velike lutke“ Francuskog teatra Transe Expreš, jednog od vodećih evropskih teatara, kojim će zvanično biti otvorena ovogodišnja novosadska ulična manifestacija, najavili su organizatori.

Kako je najavljeno, povorka manifestacije krenuće u četvrtak 25. avgusta u 19:30 na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina, u Novom Sadu.

Zanimljiva povorka, koju će činiti tri lutke, nalik porcelanskim, visoke pet metara, sa velikim krinolinama koje će zauzimati istu širinu, izvodiće operske arije, kao i originalnu i popularnu muziku.

Tokom šetnje lutke će pratiti 12 bubnjara i performera koji će izvoditi ulične spektakle, tako će se operska izvođenja mešati sa komičnim skečevima na zemlji, što će biti čitava eksplozija boja i zvukova.

Nakon performansa „Trans Expreš trupe“, publika će imati priliku da uživa u izvođenju poznatog italijanskog sastava „Bandakadabra“, kao i domaćih umetnika, dok će na samom kraju večeri nastupiti multimedijalni umetnik Uroš Đurić, u ulozi di-dzeja.

„Gradić fest“ je kulturno-turistička manifestacija koja se od 2001. godine održava u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar