Vukosavljević: RTS Klub biće novo kulturno čvorište

BEOGRAD – U zgradi Radio Beograda danas je otvoren RTS Klub, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kaže da je ovo važan dan za kulturu u Beogradu i za istoriju javnog servisa, kao i da je glavni grad dobio novo kulturno čvorište.

„Verujem da ćemo biti na dobrom putu i na korak od cilja koji svako od nas zamišlja kada u ovom gradu bude više kulturnih prostora nego kladionica. Za sada kladionice vode, ali i kulturni prostori se ne drže loše i ovo je jedan prilog tom značajnom poduhvatu“, poručio je Vukosavljević na otvaranju RTS Kluba.

Prostor Kluba nudi interaktivne sadržaje dostupne posetiocima koji će moći i da uz jedan klik čuju glas Jelene Bilbije Lapčević, da vide snimke Miće Orlovića, ali i pregledaju bogatu zbirku eksponata, od televizijskih kamera, preko prve radijske klape do „špijunske nagre“.

Vukosavljević je naveo da će RTS Klub biti prostor koji će obogatiti kulturnu sadržinu Beograda i u kome će građani i turisti moći da se upoznaju s raskošnom istorijom i Radio Beograda i javnog servisa.

Ministar je podsetio na bogatu tradiciju Radio Beograda i na sadržaj njegove prve emisije koji je ostavio veoma snažan utisak kod publike.

„Kada publici gladnoj i žednoj kulture, sa odgovarajućom tradicijom i kulturnim životom, ponudite kvalitetan sadržaj, umetnički i kulturalno izazovan, publika će zahvalno reagovati i tražiti još“, rekao je ministar.

Vukosavljević je naveo da javni servis nema premca u Srbiji kad je reč o medijskoj snazi, reputaciji i tradiciji, ali i naglasio da to predstavlja odgovornost jer podrazumeva svest o zadatku koji treba ispuniti, a to je da se društvo učni boljim.

Naglasio je važnu ulogu medija u savremenom svetu, za koje kaže da imaju moćno oružje, jer mogu da utiču na svest ljudi, na njihov ukus, na njihovu estetiku i etiku.

Vukosavljević je u društvu generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i direktora Radio Beograda Milana Nedića obišao izložbenu postavku „Mozaik jedne epohe“ i upisao se u knjigu utisaka.

Otvaranju RTS Kluba prisustvovali su doajeni radija i televizije, predstavnici institucija kulture, saradnici RTS-a, kao i njegovo rukovodstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar