Završava se manifestacija Dani Srpske u Srbiji

BEOGRAD – U Beogradu se večeras završava manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koja je ove godine imala 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji.

Manifestaciju će u Narodnom pozorištu u Beogradu svečano zatvoriti predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U umetničkom dijelu programa biće celovečernji koncert Banjalučke filharmonije, pod dirigentskom upravom Vesne Šouc-Tričković, a kao solisti nastupiće operski umetnici Snežana Savičić-Sekulić i Dunja Simić, soprani, i bariton Vasa Stajkić.

Završnog dana manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, programi će prethodno biti održani i u Požarevcu i Sremskoj Mitrovici.

U Požarevcu će u 18 sati u Centru za kulturu (Jovana Šerbanovića 1) prvak Beogradskog dramskog pozorišta, glumac Slobodan Ćustić, izvesti monodramu „O glumatanju“, u kojoj govori o ljubavi, dostojanstvu, o porodici, o deci, o odrastanju i odraslima.

U Sremskoj Mitrovici će u 18 sati u Biblioteci „Gligorije Vozarević“ (Vuka Karadžića 1) biti održano književno veče pisaca iz Republike Srpske. Predstaviće se Jovanka Stojčinović Nikolić i Ranko Pavlović, a voditelj je Željka Avrić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar