Završeno snimanje filma Radivoja Raše Bukvića

BEOGRAD – Snimanje kratkometražnog igranog filma „Još jedan dan“ reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, sa Mirom Banjac u glavnoj ulozi, uspešno je okončano u novembru u Pambukovici kod Uba, saopštili su distributeri.

Producentkinja filma Jovana Jovičić navela je da je snimanje proteklo izvanredno uprkos otežavajućim okolnostima usled vremenskih neprilika i pandemije, ali i „zahvaljujući briljantnoj, profesionalnoj i požrtvovanoj ekipi, svim saradnicima i sponzorima“.

„Verujem da će priča probuditi lepezu emocija kod gledalaca i obogatiti ih porukama koje u sebi nosi“, rekla je Jovičić.

Reditelj Bukvić rekao je da je film nadahnut jednim od poslednjih susreta s njegovom bakom i da je on „priča o prolaznosti i o tome kako čovek može da odluči da traje još jedan dan“.

„Onaj ko se prepusti i preda brzo odlazi, dok borci odlaze onda kada oni kažu da je dosta“, navodi Bukvić.

Kako kaže, Mira Banjac mu je bila na pameti od samog rađanja ideje za film.

„Mnogo me je obradovalo što je prihvatila da zaigra u mom scenarističkom i rediteljskom prvencu. Gledajući kako je radost glumačke igre ne napušta ni u poznim godinama, divio sam joj se u svakom kadru“, izjavio je Bukvić.

Priča Bukvićevog ostvarenja prati devedesetčetvorogodišnju baba Smilju koja, boreći se sa usamljenošću, svoju trošnu seosku kuću ispunjava uspomenama.

Kao i većina meštana, njena deca i unuci odavno su napustili selo u potrazi za boljim životom i baba Smiljina jedina prilika za razgovor je dolazak poštara koji joj jednom mesečno donosi penziju.

Uprkos tišini i samoći, baba Smilja pronalazi treptaje života u zvucima koji je svakodnevno okružuju.

Projekat su podržali Opština Ub, Media Plus, Šapa Lights, Dvorac Ivanović, Aqua Lab, restoran Privilege iz Uba, Paviljon Markova stolica iz Valjeva, Pošta Srbije i Uni Line iz Novog Sada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar