„Život na crticu“ kao komentari naše stvarnosti

BEOGRAD – Promocija drugog izdanja knjige „Život na crticu“ novinara i radio voditelja Dejana Grujića održana je danas u RTS klubu, u zgradi Radio Beograda.

Prvo izdanje knjige nije dočekalo da bude predstavljeno javnosti usled pandemije, jer je delo objavljeno tokom 2020. godine, a onda je ceo tiraž rasprodat, tako da je stigao red na drugo izdanje dela o autorskim prilozima iz Jutarnjeg programa Radio Beograda 202, poznatim kao „Crtice 202“.

U pitanju su kratki hroničarski komentari naše stvarnosti, o čemu je govorio sam pisac Dejan Grujić, kao i Karlo Astrahan iz izdavačke kuće „Liberland“, dok je moderator promocije bila Ana-Marija Simonović.

Knjiga je nastala skupljanjem tih komentara koje je Grujić pisao, a „crtice“ su emitovane na talasima Radio Beograda 202 od šest ujutru, od 2010. do 2018. godine.

Ideja je potekla od urednika programa Darka Dače Kocjana, koji je predložio Dejanu da svako jutro ispriča u etar po jedan komentar o aktuelnim dešavanjima Srbije na različite teme.

„Knjiga u vidu tih crtica predstavlja moj pogled na našu stvarnost. Tu je prisutan presek tih dešavanja i događaja, koji su obeležili naše živote i na neki način je ovo putokaz kako da se ponašamo u budućnosti“, objasnio je poznati novinar-voditelj Radio Beograda 202.

Autor knjige je primetio da mnogi obični ljudi prepoznaju svoje stavove koje čitaju u knjizi, što čini njihovu svakodnevnicu kroz koju svi zajedno prolazimo.

Za relativno kratko vreme rasprodato je prvo izdanje, a Dejan taj uspeh objašnjavačinjenicom da su njegova iskustva identična sa iskustvima mnogih kojima je delo namenjeno, tako da su oni lako prepoznali njegove poruke.

Kako je otkrio Grujić, u svojoj kolekciji ima napisano čak 600 tih komentara – crtica, što ima materijala za više publikacija.

„Možemo da očekujemo uskoro drugi deo, jer izdavačka kuća ‘Liberland’, koja je izdala moj prvenac, planira da napravi ediciju o nekoliko nastavaka. Drugi „Život na crticu“ se uveliko sprema, i obuhvatiće periode od 2012. do 2014. godine“, nagovestio je svestrani stvaralac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar