Ovaj recept je hit na internetu: ‘Palačinke za lenje’ od samo tri sastojka (video)

Palačinke su mnogima omiljena poslastica, doručak ili večera. Ipak, potrebno je odvojiti dosta vremena za njihovu pripremu, posebno ako imate veliku porodicu. Profesionalni kuvar sa portala The Kitchen Sem Švab isprobala je viralni recept za palačinku u činiji koja se vrlo brzo i lako pravi.

„Palačinke su nesumnjivo jedna od mojih omiljenih recepata za doručak, ali ih retko jedem jer su jutra u mom domaćinstvu pomalo užurbana. Uz puno posla i malo vremena, moj doručak mora da se napravi brzo i bude dovoljno zasitan da me drži do ručak“, otkrila je Sem.

Pored toga što priprema palačinki traje dosta vremena, nakon pečenja ostaje mnogo prljavog posuđa. Zbog toga je Sem isprobala recept Brinli Džojner za „Palačinke za lenje iz posude“, koji je našla na TikToku.

@brynley.joyner

my fixation breakfast🤤 base: -paleo pancake mix -egg whites -collagen protein @Kaizos -mashed banana top: -coconut yogurt -frizen berries -almond butter -granola -cacao nibs & bee pollen -honey or date syrup #healthyrecipes

♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

U svom viralnom videu, Džojner govori o pravljenju palačinki u mikrotalasnoj pećnici za manje od pet minuta.“Kao profesionalni kuvar, pomalo sam skeptičan prema palačinkama u mikrotalasnoj pećnici. Međutim, pošto je recept dobio hiljade oduševljenih kritika i bio bih oduševljen da konačno mogu da uživam u domaćim palačinkama tokom nedelje, odlučio sam da moram da se uverim lično“, istakla je Sem.

Sastojci:

Pola šolje mešavine za palačinke,
Pola šolje belanaca,
Pola banane

Priprema:

U staklenoj posudi ili posudi za mikrotalasnu pećnicu izgnječite pola banane, umešajte pola šolje mešavine za palačinke, pola šolje belanaca i, po želji, kuglicu proteinskog praha.

Nakon što ste dobro izmešali testo, pokrijte posudu poklopcem i stavite je u mikrotalasnu. Ostavite da se peče oko dva do tri minuta. Znaćete da je gotovo kada se testo naduje i sva tečnost ispari.

Stavite fil po želji na palačinku i uživajte!

Palačinka je ukusna i veoma zasitna

Nakon što je napravila „lenju palačinku“, Sem je bila prijatno iznenađena, ali je imala jednu zamerku.

„Bilo je brzo gotovo, bilo je ukusno i veoma zasitno. Nije bilo čišćenja jer je recept za jednu činiju, bez upotrebe kuhinjskog pribora i tiganja. Uz minimalan trud, doručak je bio na stolu za manje od pet minuta“, otkrila je ona.

„Osim toga, mislim da je nazivanje ovoga ‘palačinkom’ pomalo lažno oglašavanje. To svakako nije zamena za vazdušaste, mekane palačinke koje poznajemo i volimo. Tekstura je malo gušća, tako da je fil definitivno obavezan. “, rekla je profesionalna kuvarica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

palačinkerecept
Komentari (0)
Dodaj komentar