Palačinke od samo dva sastojka: Bez brašna i šećera, gotove za par minuta

Kako sve više ljudi ostaje kod kuće i radi odatle, više je vremena za doručak. Ali, uz nedostatak ideja (ili pak namirnica), katkada je teško pronaći jednostavno i brzo jelo s malo sastojaka. Palačinke su poslastica koja je ukusna i brza za pripremu. Za ove odlične palačinke bez brašna potrebne su samo banane i jaja.

Mogu se iskoristiti banane kojima je pri kraju rok trajanja i više nisu toliko ukusne. Sve što treba da uradite je da zgnječite bananu i dodate dva jaja pa mešate sve dok ne dobijete jednoliku smesu. Zatim ih ispecite kao i normalne palačinke, a od ove smese dobićete pet do sedam palačinki.

Možete dodati malo praška za pecivo ako želite da vam budu vazdušastije, a za bržu pripremu smesu možete umutiti mikserom. Malo su više lomljive nego obične palačinke, pa ih nemojte pripremati na prejakoj vatri i sačekajte dok se ne pojave mehurići da ih prevrnete.

Naravno, ukus je malo drugačiji nego kod običnih palačinki, ali su zdravije, a i dalje jednako ukusne, pogotovo s dodacima poput oraha, čokolade ili džema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bananapalacinke
Komentari (0)
Dodaj komentar