Svi ih obožavamo, ali ne ispadnu uvek savršeno: Evo kako ne bi smele da izgledaju palačinke

Verovatno ne postoji osoba koja ne voli i nije nikada pravila palačinke, ali ponekad ljudi znaju da se namuče jer ne ispadnu uvek savršeno.

Priprema smese za palačinke trebalo bi da bude jedan od najjednostavnijih zadataka u kuhinji, ali činjenica je da mnogima zadaje glavobolje.

Uobičajene greške

Najveći ljubitelji palačinki ukazali su na uobičajene greške koje bi trebalo izbegavati ako želite da napravite one savršene.

Na fotografiji koju je Brightside objavio na Instagramu prikazano je šest isprženih palačinki, tj. kako mogu izgledati i šta njihov izgled znači. S premalo jaja se raspadne, s previše šećera izgleda zagorelo, s previše jaja izgleda žuto s prošaranim smeđim bojama, a isto tako samo u hrapavijoj verziji izgleda s previše brašna, dok bez sode bikarbone izgleda kao tipična američka palačinka, ali zlatne smeđkaste boje, a savršena palačinka je kada je samo žuta, prikazana na poslednjoj desno slici.

Donosimo vam recept za savršeno mekane američke palačinke.

Sastojci:

2 jaja
50 g šećera
50 g maslaca
250 ml mlijeka
200 g brašna
15 g praška za pecivo
10 g vanilin šećera
pola kašičice soli

Priprema:

U posudu staviti dva jaja i šećer i dobro izmutiti. Maslac otopiti na tiganju i tu masnoću staviti u posudu u kojoj su jaja i šećer. Sve to dobro izmešati i dodati 250 ml mleka. U drugu posudu staviti brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i so. Zatim sve dobro izmešati. Sastojke iz posude s brašnom staviti u posudu s jajima. Sve zajedno lagano izmešati. Zagrejati tiganj i peći prvu stranu jednan minut, a drugu stranu 30 sekundi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

palacinke
Komentari (0)
Dodaj komentar