Ovi ukusni kolačići imaju samo 1 kaloriju, a prave se od 3 sastojka (video)

Ovi kolačići su slatkiš sa najmanjem brojem kalorija koji ćete ikada napraviti. Ovaj recept ima samo 1 kaloriju po kolačiću! Plus, ima 0 grama proteina, 0 grama ugljenih hidrata i 0 grama masti, jer su svi ti makronutrijenti manji od jedan.

Međutim, ako pojedete celu turu kao što smažete činiju kokica, na primer, treba da znate da ceo recept sadrži 77 kalorija, 15 g proteina i 4 ugljenih hidrata.

Većina kolačića od belanaca sadrži  malo kalorija, sve dok ne dodate šećer. Recepti za puslice počinju sasvim jednostavno, mućenjem malo proteina, niskokaloričnih, belanaca i „cream of tarter“ dok ne dobijete „čvrste vrhove“.

U tipičnom receptu za puslice najčešća mera je šolja šećera za 4 belanca, što vam daje 854 kalorije za ceo recept.

Ovaj, s druge strane, koristi nula kalorija šećera. Na ovaj način dobijate isti ukus, bez kalorija. Pošto ovaj ceo recept ima 77 kalorija, to je ušteda od 777 kalorija za celu turu kolačića.

Sastojci:

4 belanca

zaslađivač

1 kašičica „cream of tartar“

(cream of tartar je suvi, praškasti proizvod koji nastaje kao nusprodukt prilikom proizvodnje vina. A američkoj kuhinji često se koristi u pripremi poslastica. Cream of tartar dodaje se belanjcima prilikom pravljenja snega od belanaca. Obično se dodaje mala količina, 1/8 čajne kašičice po jednom belancu.

Cream of tartar u policama naših prodavnici možete pronaći u obliku vinskog praška za pecivo pod nazivom Weinstein Backpulver.

Umesto vinskog praška, kod pripreme snega od belanaca često se kao zamena koristi limunov sok ili sirće, ali onda se sukladno tome menja i aroma snega. U receptu kao zamenu za 1 kašičicu Cream of tartar praška možete upotrebiti 2 kašičice limunovog soka ili sirćeta)

Priprema:

Umutite samo belanca i krem od tartera dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Ovo traje neko vreme. Biće vam potrebno oko 5-10 minuta na mućenje belanaca. Zatim dodajte zaslađivač.

Zatim, nakon što su belanca i zaslađivači sjedinjeni i čvrsti, napunite kesu tako da se puslice mogu istisnuti na pleh i biti ujednačeni po veličini. Koriste najveći zvezdasti vrh za kesu ili špric.

Ključ za savršene beze kolače je da ih pečete lagano i sporo. Pecite ih na 95 stepeni 90 minuta. A zatim ostavite kolačiće u rerni preko noći da se osuše. Tako će biti savršeno mekani iznutra, a hrskavi spolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kolačposlasticarecept
Komentari (0)
Dodaj komentar