Sjajno se slaže sa palačinkama: Napravite domaću marmeladu od narandže

Dolazak nove godine označava početak sezone voća i povrća, a za početak dolazi sezona narandži iz Sevilje. Sezona ovih narandži traje od kraja decembra do sredine februara – ukupno šest nedelja.

Seviljske narandže često su najtraženije kada je u pitanju marmelada – namaz koji volimo da jedemo za doručak – zbog svog jedinstvenog gorko-slatkog ukusa (ukus je negde između klasične narandže i limuna).

Budući da je sezona narandže u Sevilji kratkotrajna, ponekad je teško doći do ovog voća, pa ako ne možete pronaći seviljske narandže, dobre će biti i bilo koje druge koje su vam dostupne.

Takođe, ako pronađete seviljske narandže, stručnjaci predlažu da ih zamrznete, kako biste u njima mogli da uživate  ​​tokom cele godine.

@food__d

Seville Orange Marmalade. This is just a feature video. Full recipe is on my YouTube (via IG icon)#marmalade #sevilleorange #jams #jellies #preserve

♬ Up Beat (Married Life) – Kenyi

U nastavku je recept za marmeladu od narandži koje su podelile Lucsi Kar-Elison i Džemajma Džouns iz Wild by Tart.

Recept za marmeladu od (seviljske) narandže

Sastojci:

500 g (seviljske) narandže
2000 g vode
65 ml soka od limuna
1400 g šećera

Priprema:

Narandže prepolovite, iscedite sok i ostavite sa strane. Uklonite semenke i velike komadiće jezgra, stavite u pamučnu tkaninu i ostavite sa strane. Koru narandže isecite na tanke tračice. Sve navedeno sjedinite zajedno s vodom da omekša i ostavite da se namače na sobnoj temperaturi četiri sata ili preko noći.

Sve zakuvajte i kuvajte 15 do 45 minuta dok ne omekša. Izvadite tkaninu, dodajte sok od narandže i limuna i šećer. Promešajte. Vratite na vatru i kuvajte još 35 do 40 minuta, piše Metro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

marmeladanarandzapomorandze
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Petrović

    Jedino namaz od citrusnog voća se zove marmelada, sve ostalo su dzemovi tj pekmez.

  • Anonimni

    Pa to je sam secer