Zbog ove novogodišnje torte gori internet: Milioni su već pogledali recept

Ukusna torta s finom, sočnom kremom sigurno će biti hit svakog prazničnog stola. Ova novogodišnja torta jednako je lepa za oko, kao što je ukusna za nepce. Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), ukus je osvežavajuće božanstven.

Sastojci:

2 jaja

8 g vanilin šećera

100 g šećera

50 ml suncokretovog ulja

50 g maslaca

340 g brašna

10 g praška za pecivo

Za kremu:

200 g kompota od breskvi (oceđeni)

400 ml mleka

10 g vanilin šećera

1 žumance

3 kašike šećera

4 kašike kukuruznog skroba

200 ml  slatke pavlake (već zaslađeno)

usitnjeni bademi

Priprema

1. U veliku posudi stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro promešajte žicom. Dodajte maslac i umešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i rukama zamesite testo.

2. Od testa odvojite deo i napravite kuglu veličinu šake, omotajte je prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.

3. Namašćeni okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.

4. Isecite breskve na kockice. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumance i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve promešajte žicom da dobijete fin kremu. Sipajte slatku pavlaku i sve dobro promešajte žicom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umešajte.

5. Prebacite kremu na testo u kalup pa poravnajte. Po kremi narendajte testo iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Peci u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

recepttorta
Komentari (0)
Dodaj komentar