Recept za čokoladnu tortu od samo 4 sastojka koji je oduševio društvene mreže

Eloiz Hed (26) je na Instagramu otvorila stranicu “FitWaffleKitchen“ na kojoj redovno objavljuje odlične recepte za kolače i razne poslastice koje se prave od nekoliko sastojaka i gotovi su za nekoliko minuta.

Njen novi recept za čokoladnu tortu od samo četiri sastojka oduševio je društvene mreže i postao pravi hit, prenosi Metro.

Recept zahteva samo deset minuta pripreme, a kolač je kombinacija čokoladne torte i čokoladnog musa, a sastojci koji će vam biti potrebni su:

– 225 grama maslaca

– 500 grama tamne čokolade

– 7 jaja

– 100 grama šećera

Priprema:

Otopite maslac i čokoladu u mikrotalasnoj i ostavite da se ohlade.  U jednu posudu dodajte jaja i šećer i to dobro promešajte. Lagano dodajte smesu čokolade i maslaca u smesu jaja i šećera.

U jednu četvrtastu posudu za pečenje stavite kalup za torte čija je spoljna strana prekrivena aluminijumskom folijom pa sipajte ključalu vodu tako da prekrije polovnu četvrtaste posude.

Smesu sipajte u kalup za torte, a zatim stavite da se peče na 150 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Ostavite da se torta ohladi preko noći, a zatim je posipajte šećerom u prahu i poslužujte s malinom i sladoledom od vanile. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

recepttorta
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    500g ili 50g čokolade?