Internet luduje za ovim krompirima: Izgledaju predobro, a ukus je fantastičan

Krompir je jedan od najčešćih i najdražih priloga. Ali iako je zapravo toliko običan, jednostavan i jeftin, može da pripremati na mali milion načina. Nije ništa novo ni od juče, ali u poslednje vreme sve više primećujemo da se u modu vraća jedan zanimljiv način pripreme pečenog krompira. Hrskav spolja, kremast iznutra – baš kako treba.

@yummytitbits

so crispy, so good 🤤 #crispypotatoes #smashedpotatoes #yogurtdip #foodie

♬ Sea Shanty Medley – Home Free

Iako će neki na prvu možda pomisliti da je jednostavnije ubaciti oljušteni krompir isečen na četvrtine u nauljeni pleh i ispeći u rerni bez previše pompe, ovaj način pripreme neće vam oduzeti tri života, tako da bez straha.

Skuvajte, zgnječite, ispecite

Ovaj hrskavo-kremasti krompir priprema se tako da krompir prvo skuvate, i to u kori. Izaberite manje, mlade krompire i da budu podjednake veličine kako bi se skuvali ravnomerno i u isto vreme. S obzirom na to da koru ne skidate, istrljajte ih oštrom stranom sunđera pre kuvanja. Važno je ukloniti sve nečistoće i eventualne ostatke zemlje.

Kad se krompiri skuvaju, ocedite ih i još vruće stavite na pleh za pečenje obložen masnim papirom. Možete i na nauljen pleh, ali s papirom je sigurnije da se neće zalepiti.

Sada svaki zgnječite ravnim dnom čaša i premažite s malo ulja kako biste dobili hrskavu koricu. Dobro posolite. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepni desetak minuta. Okrenite pa pecite još pet minuta i krompiri su gotovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krompirreceptzapeceni krompir
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Fantasticni krompiri.