‘Isprobajte recept moje svekrve za najbolje pečene krompire ikada’

Žena po imenu Džesika iz Australije tvrdi da njena svekrva pravi najbolje pečene krompire iz rerne i zato je na Fejsbuku podelila recept u kojem korak po korak objašnjava kako se pripremaju da bi svi mogli da uživaju u tom, kako kaže, savršeno hrskavom prilogu.

– Mnogo ljudi već mi je tražilo da podelim recept u kojem ću korak po korak objasniti kako moja svekrva pravi najbolje pečene krompire na svetu – napisala je uz objavu.

Kaže da je sve što vam je potrebno nekoliko belih krompira, biljno ulje ili pačja masnoća i so i biber. Dodala je i da priprema traje oko sat i po, ali da ih se isplati raditi sporo kako bi bili sigurni da će biti hrskavi i preukusni.

– Za početak, uzmite nekoliko bilo kojih belih krompira, oljuštite ih i presecite na pola ili na četvrtine. Zatim ih blanširajte dok ne omeknu, otprilike 20 minuta. Kada je to gotovo, probodite ih viljuškom i dobro protresite u cediljki kako bi dobili one fine male komadiće koji će biti predivno hrskavi. Dok to radite stavite pleh s uljem u rernu da se zagreje na 200°C. Kada se ulje zagrije, stavite krompire u pleh i pecite ih oko 30 minuta sa svake strane. Začinite solju i biberom i s još malo ulja – objasnila je način pripreme.

Mnogi su pohvalili recept te rekli da će ga sigurno isprobati, piše Daily Mail, a prenosi 24sata.hr.

Neki su dodali da i oni koriste pačju masnoću i da ona dodaje poseban ukus pečenim krompirima.

Recept za ‘najbolje pečene krompire’

Sastojci:

  • bilo koji beli krompir
  • biljno ulje ili pačja masnoća
  • sol i biber

Priprema:

1. Oljuštite i isecite krompir na polovine ili četvrtine (u zavisnosti od veličine)

2. Blanširajte krompire dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta

3. Izbodite krompire i tada stavite pleh s biljnim uljem ili pačjom masnoćom u rernu na 200°C. Najbolje je krompire staviti u već vruće ulje.

4. Protresite krompire u cediljki kako bi dobili mnogo sitnih delova koji će postati predivo hrskavi tokom pečenja.

5. Kada se ulje zagrije, začinite krompire solju i biberom i stavite ih u pleh. Budite oprezni da se ne isprskate vrućim uljem.

6. Pecite ih na 200°C oko 30 minuta sa svake strane. Kada su gotovi, uživajte u najboljim pečenim krompirima ikad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pečeni krompirreceptzapeceni krompir
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Rada

    Bravo isproban recept hvala.