Jedite zdravo: Trikovi za kuvanje povrća na pari

Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.

Kuvanje povrća na pari znači stavljanje povrća u šerpu ili neku drugu duboku posudu punu ključale vode. Dobro je imati mrežu između tečnosti i namirnice kako ne bi došlo do kontakta između njih. Pokrijte lonac poklopcem. Dobija se delikatan tretman, zahvaljujući kojem proizvodi zadržavaju sočnost, postaju mirisni i ukusni i zadržavaju korisne supstance.

Tajna obrade parom leži u činjenici da ona prodire u proizvod, čuvajući, pa čak i izoštravajući njegov ukus. Ugodna aroma koja se stvara plus je koji nadopunjuje predivan krajnji rezultat.

Prilikom kuvanja na pari povrće može biti celo ili isečeno na velike komade. Kuvate ga dok ne omekša, što je oko 20 minuta do pola sata.

Ako imate posebnu posudu za kuvanje na pari, povrće možete staviti na gornji red, a meso, ribu ili drugi proizvod na dno. Na ovaj način ćete brzo i lako skuvati ceo obrok.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odmah pripremite neodoljivo ukusno povrće na pari!

Dodajte svoje omiljene začine, poput peršuna, origana, mirođije, bosiljka. Oni doprinose dobroj aromi. Dok je voda vruća, dodajte nekoliko kapi sojinog sosa u nju. Svi smo pomalo postali zavisni od njegovog jedinstvenog ukusa. Budite sigurni da će napraviti čuda sa povrćem.

Obratite pažnju na povrće koje ćete kuvati na pari. Ako ima slatkog povrća, na primer šargarepe i paprike, prethodno ih potopite u balzamiko sirćetu.

Možete staviti sok od limuna ili kriške. Limun se dodaje u gotovo sva jela, dajući im specifičan ukus.

Isto to čini i đumbir. Daje pikantnost i prepoznatljiv ukus. Na dno posude u kojoj kuvate na pari stavite kriške ovog povrća.

Dodajte beli luk da biste dodatno podstakli apetit svojih najmilijih. Dodaje pikantnost i pravo je iskušenje za nepce.

Kada servirate povrće na pari, možete ga začiniti solju, biberom i maslinovim uljem. Tako će biti spremno za direktnu i mnogo zdraviju konzumaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

parapovrće
Komentari (0)
Dodaj komentar