Kako dobiti super hrskavi pečeni krompir: Trik se krije u kuhinjskoj krpi

Ako volite hrskavi pečeni krompir, onda imate sreće jer je kuvarica Popi O’Tul, koju su na društvenim mrežama prozvali ‘kraljicom krompira’, podelila svoj najbolji savet kako ih napraviti ‘super hrskavim’. Popi tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krompira korišćenje kuhinjske krpe za sušenje krompira pre nego što ih stavite u rernu.

– Ovo je jedan od najboljih saveta koje mogu dati. Dakle, nakon što ih ocedite, stavite kuhinjsku krpu preko njih i pustite da ih para osuši i to će im pomoći da postanu super hrskavi – kaže kuvarica.

Na pola procesa pečenja u rerni Popi voli da doda malo povrćnog ili pilećeg temeljca, malo griza, limunovog soka i limunove korice.

– Takođe dodam kriške limuna. Temeljac pomaže karamelizaciji krompira, dok griz daje dodatnu hrskavost, a limun daje lepi, slatki, kiseli, citrusni ukus – dodaje.

Ista tehnika može se primeniti za pripremu tradicionalnijeg pečenog krompira bez dodavanja limunovog soka, korice ili kriški limuna, piše Mirror.

Recept

Sastojci

4-6 krompira,

sok od limuna,

limun narezan na kriške,

2 kašičice sušenog origana,

2 kašičice sitnog griza,

čen belog luka (samljeven),

50 ml ulja,

malo nasjeckanog peršuna,

so i biber

Priprema

Oljuštite i isecite krompir, stavite ih u posudu s hladnom posoljenom vodom i kuvajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite posudu za pečenje s uljem u rernu. Ocedite krompir i ostavite da se ‘osuši’ na pari s kuhinjskom krpom preko njih na 10 minuta. Izvadite posudu iz rerne i dodajte krompir. Promešajte ih i pecite 30 minuta.

Za to vreme pomešajte sve ostale sastojke. Izvadite krompir iz rerne i rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir prelijte sokom od limuna, dodajte kriške limuna i promešajte. Zatim ih vratite u rernu na još 30 minuta. Začinite i po želji pospite peršunom, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

krompirrecept
Komentari (0)
Dodaj komentar