Mislite da znate da ispržite jaja na oko? Pržena na ovaj način postala su neviđeni hit na internetu (recept)

Mnogima jaja na oko ne predstavljaju neki veliki kulinarski izazov. Ipak, jedan takav recept je očigedno postao najpopularniji ovog leta.

Hrskava čili jaja na oko posuta fetom su apsolutni hit na kuvarskom tiktoku, i ako pratite bilo koju od kuvarskih stranica na netu, već ste gotovo sigurno videli neku varijantu ovog recepta.

Ukusna, hrskava i pomalo začinjena, ova pržena jaja su očaravajuća za posmatranje dok se kuvaju u jarkocrvenom čili ulju.

Dodavanje prženog susamovog ulja donosi suptilan, ukusan orašasti ukus koji prženim jajima čini neverovatan ukus. Posuti sir će opustiti jake ukusa i za one kojima će sve ovo biti previše intezivno i jako.

Hrskava pržena jaja sa čilijem su savršena takva kakva jesu, ali toplo preporučujem da ih poslužite preko hrskavog tosta ili činije vrućeg pirinča.

Ako planirate da ih jedete sa pirinčem, preporučujem da dodate malo soja sosa, više prženog susamovog ulja, sveže seckanog mladog luka i izdašnu porciju hrskavih morskih algi za jednostavan, ali veoma zadovoljavajući obrok.

Recept:

Zagrejte 1 kašiku hrskavog čilija i 1 kašičicu prženog susamovog ulja u malom nelepljivom tiganju na srednje niskoj vatri dok ne zablistaju. U međuvremenu, tanko isecite 1 srednju glavicu luka. Okrenite tiganj ili koristite poleđinu kašike da rasporedite smesu po celoj posudi.

Nežno razbijte 2 velika jaja u tiganj i začinite feta sirom. Kuvajte neometano dok se belanca ne stegnu, žumanca još budu tekuća, a ivice jaja hrskave, 3 do 5 minuta.

Smanjite toplotu po potrebi da biste izbegli zagorevanje. Stavite jaja na tanjir, tost ili toplu činiju pirinča. Prelijte ih sa uljem koje je ostalo u tiganju. Ukrasite furikakeom i mladim lukom.

(Espreso/City magazin)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jaja na oko
Komentari (0)
Dodaj komentar