Pohovane ćufte bez mesa: Toliko su dobre da niko ne veruje od čega su, delikates za malo para

Dok ih ne probate ne možete ni da zamislite koliko su ukusne i dobre. Za ove pohovane ćufte će vam biti potrebni sastojci koji su pristupačnih cena, tako da slobodno možemo reći da je ovo pravi delikates za malo para.

Potrebno je

šolja pirinča

šolja kukuruza šećerca (iz konzerve)

1/2 šargarepe

glavica crnog luka

prstohvat soli

100 g sira

prstohvat bibera

prstohvat muskatnog oraščića

šaka naseckanog peršuna

ulje

2 šolje vode

Za pohovanje:

100 g brašna

jaje

Priprema:

Skuvajte pirinač u vodi, ali vodite računa da se ne prekuva. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Na zagrejanom ulju (tri kašike) dinstajte sitno seckani beli luk i narendanu šargarepu. Kada je gotovo, izvadite iz tiganja i ostavite da se ohladi. Stavite u posudu ohlađeni pirinač, dodajte oceđen kukuruz, luk i šargarepu. Začinite solju, muskatnim oraščićem i biberom i sitno naseckajte peršun. Viljuškom izmrvite sir i pomešajte kašikom sa ostalim sastojcima da se sve dobro sjedini.

Oblikujte ćuftice rukama. Posebno umutite jaje sa prstohvatom soli, a u drugu posudu stavite brašno. Uvaljajte ćufte u brašno i poređajte u odgovarajuću posudu, jednu do druge, pa ih stavite u zamrzivač da se stegnu, 15-20 minuta. Zatim svaku ćufticu uvaljajte u jaje i ponovo u brašno. Pržite ih u zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cuftedelikatespirinač
Komentari (0)
Dodaj komentar