Omiljeni doručak princeze Dajane

Šef kuhinje Daren Mekgrejdi, koji je 11 godina radio za kraljicu, pre nego što se od 1993. do 1997. preselio u Dajaninu palatu Kensington, rekao je da je princeza za doručak tražila pečeni pasulj najmanje tri puta nedeljno.

Dajana je jela pasulj uz grejpfrut, šolju kafe i čašu soka od pomorandže pre odlaska u teretanu, otkrio je šef kuhinje.

“Htela je pasulj jer joj je neko rekao da ima malo ugljenih hidrata, malo masti i proteine, što je odlično za nekoga ko vežba”, rekao je Mekgrejdi za Insider.

Pasulj je inače deo tradicionalnog engleskog doručka. Služi se uz jaja, slaninu, kobasice i pečurke.

Novinarka Insidera, Aneta Konstantinides, odlučila je da isproba jutarnji jelovnik princeze Dajane.

“Baš kao i Dajana, otkrila sam da je pečeni pasulj odličan način se napunite gorivom pre podnevnog treninga. Obično ga uparim sa pečenim jajima i nekim feta sirom (ipak sam Grkinja). Dodaću i kriške avokada ako imam. I pasulj uvek jedem sa puno ljutog sosa i sveže mlevenim crnim biberom. Pasulj takođe ima odličan ukus sa kajganom i tostom”, otkrila je.

Ona, kao i princeza Dajana, jede pasulj iz konzerve.

“Za zagrevanje pasulja potrebno je samo dva i po minuta i zdrav je. Za doručak iskoristim pola limenke, koja ima 150 kalorija, devet grama proteina i nula grama masti”, kaže Konstantinides.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakprinceza Dajana
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kako je smesno kada cujemo da „engleski dorucak“(dzem,puter i caj) nema veze sa engleskim doruckom pa se pitamo,iz ciste radoznalosti zasto se godinama u meniju tako nazivao,.Sto se tice pasulja uz dorucak nije nista neobicno posto j se jedu barene graske,a ne pasulj kao jelo.Cak mi je sinula ideja da je srpski specijalitet na slavama ,tuceni pasulj,mogao biti lep namaz za dorucak ,kada slusamo koliko je pasulj bogat gvozdjem i navedenim nutrijentima Eto princezin omiljen dorucak je posluzio kao inspiracija za unosenje raznovrsnosti za dorucak kao sto su graske barenog pasulja ,sto je bilo nepojmivo za dorucak jer pominjanje pasulja asocira na kaloricno kuvano jelo,jos kada je sa suvim rebrima ili kolenicom,pa cak i „vojnicki pasulj“sa sirovom junetinom.