Slatki kupus na ovaj način sigurno niste probali, ovo povrće mu daje aromu za koju ne znate

Jednostavno varivo od svežeg kupusa sa dodatkom mesa po izboru. Može se spremiti na dva načina, prženjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.

Sastojci:

  • 1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa
  • 1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
  • malo belog luka
  • so, biber, aleva paprika
  • svež peršun

Priprema:

Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke. Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupuspovrćevarivo
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • gordana.

    sUPER ZACIN ZA KUPUS KOJI SE NE POMINJE U OVOM RECEPTU JE DJUMBIR,JER MU DAJE PIKANTNOST .Takodje dobri zacini koje sam koristila i zbog zdravstvenih benefita ali i zbog izgleda jela je kurkuma ili kari koji mu daju zlatnu boju.boju .

  • Anonimni

    Sladak kupus po mom kulinarskom iskustvu se moze spremati kao kuvani sladak kupus koji se ,uglavnom spremao sa mesom junecim i to kao sto je navedeno da se poredja prethodno poparen kupus i iscedjen u vecim komadima i da se redja meso ,luk,sargarepa lovorov list biber u zrnu i da se nalije vodom da ogrezne i da se kuva,zbog mesa je moralo duze sto mu je ubijalo svojstva i bila je obavezna zaprska od brasna i aleve paprike,na kraju sitno seckan beli luk i persun.Drugi nacin je dinstan kupus koji se sitnije secka i dinsta se na vec dinstanom mesu sa lukom i sargarepom i dodaju mu se zacini „Vegeta“biber,lovorov list i postepeno se dodaje voda po potrebi ,da bi bude manje corbast Pred kraj se dodavao paradajz seckan ili kuvani da ne bi na pocetku uzilavio kupus..Desetak minuta pred kraj se potrusi sa kasikom brasna i alevom paprikom i pusti da pod parom kupus upije brasno promesa se ,dolije malo hladne vode i ostavi da se sjedini.Isto se na kraju pospe seckanim persunom.Ali s obzirom da je postalo jasno da povrce gubi svojstva preteranom termickom obradom modifikofao se nacin pripreme kuvanog kupusa koji se uprostio izbacivanjem mesa,mada moze da se i uz meso nadje nacin da se ne prekuva .Takodje izbacivanjem klasicne zaprske se nasao nacin da se iskoristi pozitivna svojstva aleve paprike na laksi nacin a da se i ne umanji gustina corbice od kupusa dodavanjem brasna na ovaj nacin kao kod dinstanog kupusa ili rastvaranjem u vodi pa dodavanjem.I