Najbolji recept za sarmu od kiselog kupusa

Ovo vreme idealno je za spremanje sarme od kiselog kupusa, a pred vama je recept koji će vas sigurno oduševiti.

Sastojci:

2 manje ili 1 veća glavica kiselog kupusa

2 šoljice pirinča

500 g mešanog mlevenog mesa

malo suvih rebara

malo suve slanine

2 srednje glavice crnog luka

ulje

1 jaje

so

biber

vegeta

aleva paprika

Priprema:

Odvojite listove kupusa i držite ih u vodi oko 10 minuta, a zatim skinite zadebljanja sa listova.

Na ulju propržite sitno iseckan crni luk, dodajte malo iseckane slanine, a zatim mleveno meso. Pri kraju dodajte pirinač, malo soli, vegete, mlevenog bibera i aleve paprike. Kada se smesa ohladi, umutite jaje i sve dobro izmešajte. Listove kupusa punite tim nadevom i uvijajte sarme.

U veliku duboku šerpu sipajte ulje i stavite listove kupusa da pokriju dno, pa ređajte sarme u krug tako da u sredini suda ostane manji prazan prostor. Između sarmi stavljajte rebra i slaninu. Nalijte vodom, ali da sarme ne budu potpuno u njoj, i pokrijte listovima kupusa. Stavite na sarme manji poklopac (uži od šerpe), pa veći poklopac na šerpu i kuvajte da provri.

Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi dok tečnost upola ne uvri i listovi kupusa ne budu meki.

Pri kraju kuvanja napravite zapršku od ulja, jedne ravne kašike brašna i malo aleve paprike. Time prelijte sarmu i još malo kuvajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kiseli kupusreceptsarma
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Jeca

    Ja je stavim u rernu kad provri , smanjim temp.na 160 ‘C tako lagano i dugo do 3 h.se krcka. Sto se bibera tice svi grese sto stavljaju biber dok se dinsta ili przi meso. Za mene je to greska. Nikada nece imati lep ukus na takav nacin,nego ja ga stavljam na kraju, kada je meso izdinstano sklonim sa sporeta sipam biber, dobro izmesam.

  • Mile

    Ja bih rekao začin „C“ . . . Ili suvo povrće . . . Vegeta je sinonim za sve loše što su nam nazovi komšije, (za vas, „susjedi“) uradili . . . Njima se ovakva podilaženja me mogu desiti . . . Al’ vi takvi kakvi ste, niste u stanju to dobaciti, ili podvaljujete . . .🤮